Ξεκινούν εργασίες συντήρησης στις Λεωφ. Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης από σήμερα

image_pdfimage_print

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της σύμβασης «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο Πρωτεύον Αστικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Αττικής», θα προχωρήσει από τη Δευτέρα (28/8) σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση) σε οδικούς άξονες του Πρωτεύοντος Αστικού Οδικού Δικτύου (Π.Α.Ο.Δ.) αρμοδιότητας Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Περιφέρειας Αττικής.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αρχικά με κατά μήκος διαγραμμίσεις και εν συνεχεία συντήρηση των διαβάσεων πεζών, στους παρακάτω οδικούς άξονες:

  • Λ. Βουλιαγμένης σε όλο το μήκος του άξονα από Αθήνα έως τη συμβολής της με την παραλιακή λεωφόρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Ποσειδώνος από Φάληρο έως τη Λίμνη Βουλιαγμένης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεδομένου ότι στους άξονες της Αττικής, λόγω του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου καθώς και του υψηλού βαθμού ρίπων στο οδόστρωμα, οι διαγραμμίσεις φθείρονται γρήγορα παρά τις συνεχείς συντηρήσεις, η Περιφέρεια Αττικής θα προβεί πιλοτικά σε πιο σύνθετη και ποιοτικά αναβαθμισμένη μέθοδο, ιδιαίτερα στις κατά μήκος διαγραμμίσεις που είναι και αυτές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη φθορά.

Η μέθοδος αυτή θα περιλαμβάνει:

– Στο πρώτο στάδιο ειδική προετοιμασία του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του άξονα, με αδροποίηση και εξυγίανση του τάπητα των αξόνων (ακόμη και στα παλαιά τμήματα αυτού) με μικροφρεζάρισμα με ειδικού τύπου μηχάνημα, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη πρόσφυση του υλικού διαγράμμισης.

– Στο δεύτερο στάδιο διάστρωση ψυχροπλαστικού υλικού υψηλών προδιαγραφών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο στόχος είναι να επιτευχθεί αφενός μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των διαγραμμίσεων ανεξάρτητα από τους φόρτους των αξόνων και των ρύπων ή ακόμη και των καιρικών συνθηκών και αφετέρου υψηλότερος βαθμός φωτεινότητας και αντανακλαστικότητας της οριζόντιας σήμανσης.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο, που πιλοτικά θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά και στις κατά μήκος διαγραμμίσεις, υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη διάρκεια ζωής και τη βελτίωση της ποιότητας των διαγραμμίσεων στην Αθήνα [ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η διάστρωση νέου τάπητα και αναγκαστικά πρέπει να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης σε υφιστάμενους (παλαιούς) τάπητες], η Περιφέρεια θα προβεί στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής καθολικά και σε υπόλοιπους άξονες του Πρωτεύοντος Αστικού Οδικού Δικτύου, όπως ανακοινώνει.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έχει ζητήσει από τα αρμόδια στελέχη οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας να είναι σταθερά βασική προτεραιότητά τους. Ειδικότερα επισημαίνει: «Πρώτη μας μέριμνα η προστασία της ζωής των πολιτών. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας μας συνεχώς  εκσυγχρονίζονται  και γίνονται  περισσότερο ασφαλείς. Με στοχευμένα έργα και καινοτόμες παρεμβάσεις  επενδύουμε  προς αυτή την κατεύθυνση».

Καθώς οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς και η προσπέλαση θα πραγματοποιηθεί μέσω άλλων λωρίδων, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παρακαλεί για την κατανόηση και την προσοχή των οδηγών καθώς και για την συμμόρφωση τους στις οδηγίες των τεχνικών συνεργείων και της Τροχαίας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                       Παλαιό Φάληρο, 28/8/2023