Ομάδα Καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

 

 

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου είναι ένα σύνολο από εικαστικούς καλλιτέχνες, ο καθένας με κάποιο ιστορικό, σαν επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1975 και διατηρεί έντονη την παρουσία της μέσα στον χώρο του Παλαιού Φαλήρου, με σκοπό να φέρνει πιο κοντά τους καλλιτέχνες με το κοινό.

Συνεργάζεται με τον Δήμο, με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς ή και άλλους Δήμους, διοργανώνει εκθέσεις ομαδικές και ατομικές, ομιλίες, προβολές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Με τακτικές εβδομαδιαίες και έκτακτές συγκεντρώσεις φροντίζει για την πληροφόρηση και επιμόρφωση των μελών της. Διαθέτει βιντεοθήκη με επιλεγμένα θέματα τέχνης, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και διοργανώνει εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Από το 1990, η Ομάδα έχει λάβει νομική μορφή ως Σωματείο Αναγνωρισμένο Μη Κερδοσκοπικό. Έχει ως έδρα το ιδιόκτητο εντευκτήριο επί της οδού Αχιλλέως 44.

Στη σημερινή φάση της εξέλιξής της, η συμμετοχή ακόμη περισσοτέρων καταξιωμένων καλλιτεχνών της πόλης μας, καθώς και η ένταξη σε αυτή νεωτέρων μελών που έχουν το ταλέντο και την βούληση να ασχοληθούν κα τις καλές τέχνες, αποτελούν βασικό μέλημα, και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια

Μέλη

Παρουσίαση: omada.eikastikon.p.fal@gmail.com

Ιστοσελίδα