ΚΕΠΟΑ

Γενικά

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΣΗΣ
B ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
( ΚΕ.ΠΟ.Α.)

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος – Παλαιό Φάληρο -17562
ΤΗΛ: 210-9887205 210-9844092
ΤΟΤ: 210-9887205 210-9844092

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πιστεύοντας ότι το κομμάτι του πολιτισμού του Δήμου μας θα έπρεπε να αναπτυχθεί πλέον σωστά ως αρμόζει σ΄ένα Δήμο όπως το Παλαιό Φάληρο αποφάσισε το έτος 1998 να συστήσει το Κέντρο Πολιτισμού & Άθλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (ΚΕ.ΠΟ.Α.) ως αυτόνομο Ν.Π.Δ.Δ., γνωρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία δεκαπενταετία λειτούργησε ως επισπεύδων φορέας στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας, αναπτύσσοντας μια πληθωρική κατά γενική ομολογία δράση.

Είναι γεγονός ότι μία πόλη με την οργάνωση πολιτιστικών & καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μπορεί ν’ αναμορφωθεί και να αναγεννηθεί ριζικά.

Στόχος μας είναι οι δραστηριότητες αυτές να μη συνδέονται με αυτοσχεδιασμό και προχειρότητα , αλλά να ανταποκρίνονται στην ανάγκη δημιουργίας υποδομής που να διαμορφώνει τους όρους για μια μακροπρόθεσμη πολιτιστική ανάπτυξη.

Όχι εκδηλώσεις χωρίς συνοχή και φυσιογνωμία, διότι αυτές εκτός του κόστους που συνεπάγονται δεν αφήνουν τίποτα ουσιαστικό στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις (φεστιβάλ , παραστάσεις κ.ά.) να συνδέονται με εκπαιδευτικές δραστηριότητες(μουσική , χορό, θέατρο, ζωγραφική κ.ά) καθώς και με ένα πλήθος επιμορφωτικών πρωτοβουλιών (σεμινάρια, διαλέξεις κ.λ.π.).

Πολιτισμός είναι η  ίδια η ζωή.

Ο Πολιτισμός πρέπει να εισβάλλει στην καθημερινότητα και να ξεκινάει από την μικρή ηλικία του ανθρώπου.

Ο τομέας του πολιτισμού στο Δήμο μας κινείται σε 3 επίπεδα:
1. Εκδηλώσεις (πολιτιστικές, εικαστικές, επιμορφωτικές, διαλέξεις, κούλουμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, εορτασμός Ναυτικής Εβδομάδας, τουρνουά αθλημάτων κ.ά.).
2. Καλλιτεχνική λαϊκή επιμόρφωση & Αθλητική Παιδεία.
3. Παραχώρηση των χώρων Πολιτισμού σε ιδιώτες και φορείς , για πολιτιστικές εκδηλώσεις ,ενισχύοντας τοιουτοτρόπως κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την πολιτιστική και ποιοτική αναβάθμιση του τόπου μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Διοικητικό Συμβούλιο Του Κέντρου Πολιτισμού & Άθλησης (ν.π.δ.δ.)

Θητεία 2009-2010

Πρόεδρος: Διονύσης Χατζηδάκης (Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου)
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Φωστηρόπουλος
Τακτικά Μέλη Δ.Σ.: Μπουγάς Τρύφων, Καρκατσέλης Δημήτριος, Ζαφειροπούλου Φ., Καλλιαμπέτσος Γ, Μάρης Ι., Ράπτη – Ψαράκου Ε, Φραντζεσκάκη-Νταϊφά Ε.
Αναπληρωματικά Μέλη: Ασημακόπουλος Γεώργιος, Γιαννιός Νικόλαος, Δέτσης Νικόλαος, Παπαδοπούλου Θ., Αντζακα Τ., Δρυγιαννάκης Α., Καρουσάκη – Καλύβα, Κρητικού Α., Παπαδοπούλου Μ.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Λαικής Επιμόρφωσης & Αθλητικής Παιδείας Για Παιδιά & Ενήλικες

Πληροφορίες:
-Υπηρεσία εκπαιδευτικών προγραμμάτων λαϊκής επιμόρφωσης: 210-9844092
-Τηλέφωνα κατά τόπους Πολιτιστικών Κέντρων (βλ. παρακάτω)

     Οι εγγραφές για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Λαϊκής Επιμόρφωσης & Αθλητικής Παιδείας Για Παιδιά & Ενήλικες του Κέντρου Πολιτισμού & Άθλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για το Έτος 2010 – 2011 άρχισαν.
     Για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα πρέπει να υποβάλετε μια αίτηση με συνημμένα ,απόδειξη Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή ΕΥΔΑΠ και φωτοτυπία ταυτότητος) στα γραφεία του ΚΕ.ΠΟ.Α.( Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος- 4ος όροφος). Για το πρόγραμμα της γυμναστικής και των παραδοσιακών χορών απαιτείται και βεβαίωση ιατρού για την ικανότητα σας να αθληθείτε.
Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης μας.

     Η έναρξη των προγραμμάτων θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στα κατά τόπους Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου τις ίδιες με τις ίδιες ημέρες και ώρες με το έτος 2009-2010.

     Η εκπαιδευτική περίοδος 2010-2011 περιλαμβάνει τα παρακάτω προγράμματα:

Χώροι Πολιτισμού

Οι χώροι πολιτισμού των οποίων την ευθύνη λειτουργίας και φροντίδας έχει το τμήμα πολιτισμού και κοινωνικής προνοίας είναι:

Α. Στεγασμένοι
1. Ο Πολυχώρος του Δημαρχείου(Αρτέμιδος 51 &Τερψιχόρης).
2. Πολιτιστικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας(Αγ. Βαρβάρας 24).
3. Πολιτιστικό κέντρο Πικροδάφνης(Σολωμού 40).
4. Α΄ Πολιτιστικό κέντρο Αμφιθέας(Λητούς 4).
5. Β΄ Πολιτιστικό κέντρο Αμφιθέας(Μιλτιάδου & Ναυπλίου).
6. Γ΄ Πολιτιστικό κέντρο Αμφιθέας( Ηχούς 26).
7. Πολιτιστικό κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ».

Β. Υπαίθριοι χώροι
1. Μπάτης(έναντι Λ. Ποσειδώνος 52).
2. Πολιτιστικός χώρος του πάρκου του Φλοίσβου.
3. Πλατεία Ηρώου.

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε χρήση των χώρων του Δήμου, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τους όρους παραχώρησης των χώρων που θα βρείτε στο τέλος της ιστοσελίδας. Εάν συμφωνείτε, συμπληρώστε την αίτηση παραχώρησης και καταθέσετε στη υπηρεσία μας. Ευχαριστούμε.

Αποστολή αιτήματος
Στοιχεία Επικοινωνίας
Κέντρο Πολιτισμού & Άθλησης Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Τηλέφωνο:210-9844092
Εmail : kepoa2004@yahoo.gr

Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιεί σταθερά εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα ,την Καθαρά Δευτέρα και το καλοκαίρι.

Οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων επικεντρώνονται στα παιδιά κυρίως. Γίνονται διάφορα δρώμενα στις γειτονιές του Π. Φαλήρου και ιδιαίτερα στον εμπορικό δρόμο της Αγ. Αλεξάνδρου. Στολίζεται εορταστικά η πόλη του Φαλήρου για να δοθεί το καλλίτερο δυνατό
αισθητικό αποτέλεσμα.

Την Καθαρά Δευτέρα εορτάζονται τα «Κούλουμα» στο Πάρκο του Φλοίσβου, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια .Χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του ΚΕ.ΠΟ.Α .Πέταγμα χαρταετού, κρασάκι και παραδοσιακό φαγητό με σαρακοστιανά .

Το καλοκαίρι πραγματοποιούνται διάφορες παραστάσεις μουσικής, χορού καθώς και θεατρικές, από γνωστά καλλιτεχνικά σχήματα.