Δημοτικά Ιατρεία – ΚΕΠ Υγείας

image_pdfimage_print

Η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων ξεκίνησε το 1988. Στελεχώνονται από μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές Ιατρούς χωρίς εξαρτημένη σχέση εργασίας και αμοιβής. Παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και παράλληλα κινούνται σε θέματα αγωγής υγείας στα πλαίσια πρόληψης και ενημέρωσης των δημοτών μας .

Τα Δημοτικά Ιατρεία στεγάζονται σε ισόγειο χώρο επί της οδού Αγ. Αλεξάνδρου 77 (δίπλα στο ΚΕΠ Παλαιού Φαλήρου) Τηλ.: 210 9839373• Fax: 210 9839373•Email: iatria.dpf@palaiofaliro.gr

Δείτε το πρόγραμμα εδώ…

Επειδή υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα αλλαγών – ακυρώσεων στο πρόγραμμα των Δημοτικών Ιατρείων παρακαλείσθε να παίρνετε πάντοτε τηλέφωνο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας , στα τηλέφωνα 210-9839373.

Το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, κάθε ημέρα παρέχει τις εξής υπηρεσίες :
Mέτρηση αρτηριακής πίεσης.
Ενημέρωση σε θέματα διατροφικά, συμβουλευτική σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, οστεοπόρωση.

Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους απόρους, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. δημότες, που παρέχεται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Δημοτικά Ιατρεία (Αγίου Αλεξάνδρου 77- Π.Φάληρο).

Μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής (σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφήβων, συμβουλευτική γονέων, οικογενειακού προγραμματισμού, Εθελοντική Αιμοδοσία κ.α.)

Διοργανώνει δύο Εθελοντικές Αιμοδοσίες το χρόνο σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας.

Διαχειρίζεται την Τράπεζα Αίματος του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών της πόλης.

Επίσης, πραγματοποιείται συλλογή φαρμάκων τα οποία διατίθενται στους απόρους και ανασφάλιστους του Δήμου μας καθώς και σε κοινωνικά φαρμακεία της Αττικής.

Στα Δημοτικά Ιατρεία παρέχεται δυνατότητα δανεισμού ορθοπεδικού υλικού όπως αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά στηρίγματα π.χ. πατερίτσες κ.α. καθώς και νοσηλευτικά κρεβάτια.

Κατά διαστήματα, διοργανώνονται ομιλίες και δράσεις πάνω σε θέματα υγείας προς ενημέρωση των δημοτών μας, από εξειδικευμένους ιατρούς

Για να ενημερώνεσαι  κι εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας, εγγράψου στο https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Υπεύθυνη των Δημοτικών Ιατρείων είναι η κα Παπαδοπούλου Ελένη.