Βιωματικά μαθήματα Οικολογίας-Προστασίας του Περιβάλλοντος στα δημοτικά σχολεία του Παλ. Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό μάθημα για τη δημιουργία και διαμόρφωση βοτανόκηπων με 150 μυρωδικά φυτά και θάμνους, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Παλ. Φαλήρου και του Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού «we4all», για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών του Δημοτικού, σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος, πήρε μαζί με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Ο Δήμαρχος μαζί με τα παιδιά, αναφωνώντας  με ένα στόμα “είμαστε όλοι νονοί στην ειρήνη” έδωσαν  το όνομα  “Ειρήνη”  σε ένα λουλούδι που φύτεψαν για την Ουκρανία.

 

Οι μαθητές του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη μελών του «we4all», συμμετείχαν, παρουσία του Δημάρχου, στην υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής δράσης κι ενώ είχε προηγηθεί ενημέρωσή τους στις τάξεις τους, για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κλιματικής αλλαγής.

Στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης φιλικότητας προς το περιβάλλον, κάθε μαθητής ανέλαβε στο προαύλιο του σχολείου του, την φροντίδα και προστασία ενός νέου φυτού, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στην φύση και το περιβάλλον.

Tον συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του 8ου Δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου, Νίκο Μπότση, τους Εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που οργάνωσαν και στήριξαν την πρωτοβουλία.

Η δράση θα συνεχιστεί σε επόμενη φάση,  με φύτευση άλλων 150 καλλωπιστικών φυτών και δέντρων στο προαύλιο του σχολείου, η οποία εντάσσεται στην ατζέντα ανάλογων δράσεων και εκδηλώσεων του «we4all» και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαριστεί θερμά τον «we4all» για την συνδρομή και υποστήριξή του.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 1/3/2022