Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022: Τα παιδιά στέλνουν μήνυμα – Σώστε τον Πλανήτη μας

image_pdfimage_print

Οι δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, συνεχίζονται αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, (10.00΄- 13.00΄), στον Μπάτη, με την δράση  «Τα παιδιά στέλνουν μήνυμα – Σώστε τον Πλανήτη μας».

Στην αγαπημένη μας παραλία, δίνουμε ραντεβού, για να παρακολουθήσουμε μια δράση που υπερβαίνει τις προσδοκίες μας!

Μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας σχηματίζουν δίπλα στην θάλασσα ένα μοναδικό τεράστιο ποδήλατο με τα σώματα τους, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το γιγάντιο ποδήλατο, το οποίο και θα αποτυπωθεί από ψηλά, δεν αποτελεί απλώς ένα σπουδαίο μήνυμα στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όχι πλέον με λόγια αλλά και με εικόνες, αλλά διαθέτει και έναν σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα για τις νέες γενιές: όταν ενωνόμαστε, δεν υπάρχουν όρια για το τι μπορεί κανείς να καταφέρει!

Ο Κύκλος των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνεχίσθηκε με την γνωριμία τη αγαπημένης μασκότ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τον Έντγκαρ, ο οποίος με τις εμφανίσεις του σε κάθε γωνιά της πόλης, ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε μικρούς και μεγάλους, για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο , 19/9/2022