Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «METAMORPHOSIS» για αστέγους, σε ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα του ΑΝΤ1

image_pdfimage_print

Το όραμα, το έργο, η προσφορά, οι δράσεις, η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος  για αστέγους «METAMORPHOSIS» της «IMMORTALIΤING» ΑΜΚΕ, το οποίο ξεκίνησε Πανελλαδικά από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, αποτέλεσαν το θέμα ειδικού τηλεοπτικού αφιερώματος.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα υποστήριξης των αστέγων και απόρων συμπολιτών μας, παρουσιάστηκε εκτεταμένα μέσα από την επιτυχημένη εκπομπή του ΑΝΤ1 «Υγεία πάνω απ’ όλα».

Την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκπομπής Φωτεινή Γεωργίου υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν στον Μπάτη, η Βίκυ Αράλη  Ιδρύτρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «IMMORTALIΤING» και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η Κινητή μονάδα φιλοξενίας αστέγων και άπορων συμπολιτών μας, στο πλαίσιο των δράσεων και ενεργειών του Προγράμματος «Street Work» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, εδρεύει κάθε Δευτέρα στον Μπάτη από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, προσφέροντας στις συγκεκριμένες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Παλαιού Φαλήρου, παροχές προσωπικής υγιεινής καθώς και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Κινητή Μονάδα Φιλοξενίας Αστέγων και Απόρων – η οποία επιστρατεύεται και σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, σε συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία – είναι εξοπλισμένη με τουαλέτες, ντουζιέρες, ψυγεία και τραπέζια όπου θα σερβίρονται ροφήματα. Έχει προβλεφθεί επίσης η προμήθεια των φιλοξενούμενων με ρουχισμό και είδη υγιεινής.

Εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, εξάλλου, το όχημα θα στελεχωθεί από επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό δυναμικό) το οποίο θα παρέχει πρώτες βοήθειες, ενημέρωση, καθώς και παραπομπή σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Το «Street Work» διαθέτει πλήρη καταγραφή των στοιχείων των αστέγων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, διατηρεί επικοινωνία μαζί τους και,κατά καιρούς, αναλόγως με τις υγειονομικές ανάγκες, η φροντίδα περιλαμβάνει εμβολιασμούς, ιατρικές εξετάσεις, κ.α.

Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικής αρωγής προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εξάλλου, αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Γραφείο Πρόνοιας, βρίσκεται καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με αστέγους, φροντίζοντας για τη σίτισή τους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κλπ.

 

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                         Παλαιό Φάληρο, 13/3/2023