Το «Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη» στo Παλαιό Φάληρο

image_pdfimage_print

Έως τις 8 το βράδυ το «Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη»  βρίσκονταν χθες στο Παλαιό Φάληρο και υποδέχθηκε εκατοντάδες πολίτες για ένα υπέροχο ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης!

Από το πρωί, δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πέρασαν από εκεί και σταμάτησαν λίγα λεπτά για σύντομες εξετάσεις (μετρήσεις σακχάρου, λιπομετρήσεις, εξέταση διαβητικής νευροπάθειας) οι οποίες συνοδεύθηκαν από χρήσιμες συμβουλές από τους γιατρούς και τους ειδικούς της δράσης.

Τα παιδιά συνάντησαν τους  Αη Βασίληδες, συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και δρώμενα με μουσική ενώ επισκέφτηκαν και το Μαγικό Λεωφορείο της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη», το οποίο με την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, είχε σταθμεύσει στην αρχή της Αγίου Αλεξάνδρου.

«Ευχαριστούμε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Με Οδηγό το Διαβήτη”, την Πρόεδρό της κ. Αναστασία Καφούση και όλη την επιστημονική ομάδα για την πολύτιμη προσφορά εκδήλωση τους  στην πόλη μας. Δράσεις όπως αυτή, φέρνουν την πρόληψη και την ενημέρωση πολύ κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του και αυτό φαίνεται από την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου», τόνισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Τον συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας και ιατρός Παθολόγος – Διαβητολόγος Γιάννης Αρκουμάνης ο οποίος όλη την ημέρα πρόσφερε τις υπηρεσίες του, υποστηρίζοντας την αξιόλογη προσπάθεια.

Η δράση πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών: ASCENSIA,ΙNTERMED και PFIZER ενώ συνοδοιπόροι στην προσπάθεια, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Στάση Ζωής”,  ήταν και η ΟΣΥ, που  διέθεσε το λεωφορείο, όπως και οι εθελοντές από το Πρόγραμμα Διαιτολογίας και τη Σχολή Παιδαγωγικών του  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚOΥ Κολλεγίου.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                      Παλαιό Φάληρο, 23/12/2022