“TO ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ” θα φωταγωγηθεί από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, αύριο Κυριακή 18/12 (19.30)

image_pdfimage_print

Το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς, φωτίζεται και φέτος, από μικρούς και μεγάλους!

Η κορύφωση της περιόδου των εορταστικών εκδηλώσεων των εφετινών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Παλαιό Φάληρο, σηματοδοτείται όπως κάθε χρόνο, με το άναμμα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο,

Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της πόλης, αύριο Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30, σε μια τελετή που έχει αναδειχθεί σε θεσμό προσφοράς και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας.

Το «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» είναι ο θεσμός που ενώνει κάθε Φαληριώτη, κάθε οικογένεια της πόλης μας, με τους μικρούς και τους μεγάλους σε μια γιορτή ανιδιοτελούς συνεισφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης-στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου μας.

Παράλληλα και, καθώς οι Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ στο Παλαιό Φάληρο, αύριο Κυριακή 18/12 τα παιδιά θα βρίσκονται στο επίκεντρο της χαράς και της διασκέδασης, μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικού παιχνιδιού, ασταμάτητου χορού και τραγουδιού!

Από τις 15.00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, ξεκινούν τα happenings, τα παιχνίδια και το θέαμα:

* Θεατρική Παράσταση 

* Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού “Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα”

* Εικαστικές Δραστηριότητες – Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια & Κάλαντα

Εθελοντικές προσφορές για τους οικονομικά ευάλωτους

Εκτός της Κυριακής 18/12, είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Δημαρχείο,

Από 12 έως και 19/12/2022 και ώρες 11.00-14.00 & 17.00-19.30

Θα σας περιμένει για να συγκεντρώσει τις προσφορές σας η Εθελοντική Ομάδα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Π. Φαλήρου.

Η κάθε προσφορά βοηθά σημαντικά τους συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη! Ας αναδείξουμε κι αυτές τις γιορτές, σε γιορτές αλληλεγγύης, συμμετέχοντας στη δράση, που με την αγάπη σας, έχει γίνει θεσμός.

Μην ξεχνάτε ότι και η πιο μικρή προσφορά είναι μεγάλη! Στηρίζουμε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, το Κοινωνικό μας Συσσίτιο και κάθε συμπολίτη μας που έχει πραγματικά ανάγκη την αγάπη και τα δώρα μας, ιδιαίτερα αυτές τις εορταστικές Άγιες Ημέρες.

Οι δημότες, οι φορείς, οι επιχειρήσεις, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία μας, που επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να επισκέπτονται το “ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2022″ και να προσφέρουν, στολίζοντάς το, με την αγάπη και τις ευχές τους:

  • Τρόφιμα
  • Είδη πρώτης ανάγκης
  • Δωροεπιταγές

– Σας καλούμε να συμβάλλετε ως χορηγοί και υποστηρικτές της σημαντικής αυτής προσπάθειας!

Η δράση και η πολύτιμη  προσφορά όλων όσοι ανταποκριθούν, θα τύχει της δέουσας προβολής, μέσα από το site του Δήμου μας, τα social media καθώς και τα δελτία Τύπου των σχετικών εκδηλώσεων.

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εκτέλεση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης των εθελοντών των κοινωνικών δομών.

Παράλληλα, συνεχίζεται σε όλη τη πόλη η μοναδική εορταστική «περιπέτεια», με πρωτότυπες διασκεδαστικές δραστηριότητες, για κάθε ηλικία και διάθεση, για μικρούς-μεγάλους και κάθε οικογένεια, που έχει σχεδιασθεί και διοργανώνεται, από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Π. Φαλήρου, για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Δεκεμβρίου είναι: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Φλοίσβος)

17.00-21.00 Για ακόμη μία χρονιά η «Μαγική Πόλη των Χριστουγέννων» είναι γεγονός και ο δήμαρχος μαζί με το δημοτικό συμβούλιο καταφτάνει στην κεντρική πλατεία της πόλης μας σηματοδοτώντας την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων! Στο χριστουγεννιάτικο χωριό ο Άγιος Βασίλης καλωσορίζει τα παιδιά και φωτογραφίζεται μαζί τους παρέα με τους αγαπημένους του βοηθούς που σας περιμένουν για ατελείωτο παιχνίδι, face painting και πολλά τραγούδια.

18.00 Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα: Παραδοσιακά παιχνίδια και ταξίδι στο παρελθόν μέσα από δραστηριότητες και φωτογραφίες. Θα δείξουμε στα παιδιά πώς γιόρταζαν τα Χριστούγεννα οι γιαγιάδες μας και θα μιλήσουμε για τα ήθη και έθιμα της χώρας μας!

19.00 Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και αρώματα: Σας παρουσιάζουμε τα μελομακάρονα της πόλης μας! Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα ξεκινούν με το πρώτο Φεστιβάλ Μελομακάρονου στο Παλαιό Φάληρο.

20.00 Άναμμα δέντρου, άφιξη Άγιου Βασίλη.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Πλατεία Δημαρχείου  – Το δέντρο της αγάπης

Το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς, φωτίζεται και φέτος, από μικρούς και μεγάλους!

Από τις 15.00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, ξεκινούν τα happenings, τα παιχνίδια και το θέαμα:

  • Θεατρική Παράσταση
  • Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού “Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα”
  • Εικαστικές Δραστηριότητες – Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια & Κάλαντα

Εθελοντικές προσφορές για τους οικονομικά ευάλωτους

Εκτός της Κυριακής 18/12, είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Δημαρχείο, από 12 έως και 19/12/2022 και ώρες 11.00-14.00 & 17.00-19.30.

Υπεύθυνος για  τον συντονισμό της δράσης  των Κοινωνικών  Δομών  του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  Μιχάλης Μιχαηλίδης (Τηλ. Επικοινωνίας: 210 9887139 & 6936 053176 / E-mail: antidimarxos.paideias@palaiofaliro.gr).

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                        Παλαιό Φάληρο, 17/12/2022