Δήμος Π. Φαλήρου -“TO ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ” – Οι εορταστικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης 2022  

image_pdfimage_print

Το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς, φωτίζεται και φέτος, από μικρούς και μεγάλους!

Η κορύφωση της περιόδου των εορταστικών εκδηλώσεων των εφετινών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Παλαιό Φάληρο, σηματοδοτείται όπως κάθε χρόνο, με το άναμμα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο,

Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της πόλης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30, σε μια τελετή που έχει αναδειχθεί σε θεσμό προσφοράς και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας.

Το “ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ” είναι ο θεσμός που ενώνει κάθε Φαληριώτη, κάθε οικογένεια της πόλης μας, με τους μικρούς και τους μεγάλους σε μια γιορτή ανιδιοτελούς συνεισφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης-στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου μας.

Παράλληλα και, καθώς οι Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ στο Παλαιό Φάληρο, την Κυριακή 18/12 τα παιδιά θα βρίσκονται στο επίκεντρο της χαράς και της διασκέδασης, μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικού παιχνιδιού, ασταμάτητου χορού και τραγουδιού!

Από τις 15.00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, ξεκινούν τα happenings, τα παιχνίδια και το θέαμα:
* Θεατρική Παράσταση 
* Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού “Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα”
* Εικαστικές Δραστηριότητες – Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια & Κάλαντα

    Εθελοντικές προσφορές για τους οικονομικά ευάλωτους

Εκτός της Κυριακής 18/12, είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Δημαρχείο,

Από 12 έως και 19/12/2022 και ώρες 11.00-14.00 & 17.00-19.30

Θα σας περιμένει για να συγκεντρώσει τις προσφορές σας η Εθελοντική Ομάδα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Π. Φαλήρου.

Η κάθε προσφορά βοηθά σημαντικά τους συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη! Ας αναδείξουμε κι αυτές τις γιορτές, σε γιορτές αλληλεγγύης, συμμετέχοντας στη δράση, που με την αγάπη σας, έχει γίνει θεσμός.

Μην ξεχνάτε ότι και η πιο μικρή προσφορά είναι μεγάλη! Στηρίζουμε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, το Κοινωνικό μας Συσσίτιο και κάθε συμπολίτη μας που έχει πραγματικά ανάγκη την αγάπη και τα δώρα μας, ιδιαίτερα αυτές τις εορταστικές Άγιες Ημέρες.

Οι δημότες, οι φορείς, οι επιχειρήσεις, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία μας, που επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να επισκέπτονται το “ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2022″ και να προσφέρουν, στολίζοντάς το, με την αγάπη και τις ευχές τους:

  • Τρόφιμα
  • Είδη πρώτης ανάγκης
  • Δωροεπιταγές

– Σας καλούμε να συμβάλλετε ως χορηγοί και υποστηρικτές της σημαντικής αυτής προσπάθειας!

Η δράση και η πολύτιμη  προσφορά όλων όσοι ανταποκριθούν, θα τύχει της δέουσας προβολής, μέσα από το site του Δήμου μας, τα social media καθώς και τα δελτία Τύπου των σχετικών εκδηλώσεων.

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εκτέλεση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης των εθελοντών των κοινωνικών δομών.

Υπεύθυνος για  τον συντονισμό της δράσης  των Κοινωνικών  Δομών  του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  Μιχάλης Μιχαηλίδης (Τηλ. Επικοινωνίας: 210 9887139 & 6936 053176 / E-mail: antidimarxos.paideias@palaiofaliro.gr).

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στον εορταστικό θεσμό της πόλης μας υπογραμμίζει:
“Όσο υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη, κανείς δεν είναι μόνος! Η αγάπη σας, μαζί με το Δέντρο της αγάπης και της προσφοράς. ας φωτίσει και εφέτος και τις καρδιές όλων μας. Πέρυσι, οι προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης, για τις ανάγκες των κοινωνικών δομών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ξεπέρασαν τους 5 τόνους! Βάζουμε ένα ‘κοινωνικό στοίχημα αγάπης’ για το 2022: Να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία με ένα νέο ρεκόρ συγκέντρωσης αναγκαίων ειδών που θα δώσουν χαρά και χαμόγελα στους συνανθρώπους μας αυτές τις Άγιες Ημέρες. Η συμμετοχή των εθελοντών μας, καθώς και οι προσφορές των συλλόγων, των επιχειρήσεων, των φορέων και του κάθε ενός κατοίκου της πόλης μας ξεχωριστά, δίνουν ξεχωριστό νόημα και σε αυτά τα Χριστούγεννα. Καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο!”. 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                    Παλαιό Φάληρο, 30/11/2022