Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022: ” Συναρμολογώ και εκπαιδεύομαι “

image_pdfimage_print

Οι δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, συνεχίζονται αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, (15.00΄- 17.00΄), στο Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου, με την δράση  «Συναρμολογώ και εκπαιδεύομαι».

Ένα πολύ βοηθητικό διαδραστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα συναρμολόγησης ποδηλάτου είναι γεγονός! Στόχος, οι «μικροί» φίλοι, συμμετέχοντας μέσα από ρόλους, να μάθουν τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα ποδήλατο και να εκπαιδευτούν, ώστε να προβαίνουν μόνοι τους σε απλές επιδιορθώσεις.

Όραμα μας είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών στον δρόμο, έχοντας αποκτήσει βασικές γνώσεις για τη δομή του ποδηλάτου, αλλά και τους τρόπους επίλυσης απλών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά τους και, φυσικά, η ενθάρρυνσή τους σε περισσότερο ανεξάρτητους ανθρώπους, ικανούς να διαχειριστούν σωστά και υπεύθυνα μια κατάσταση που μπορεί να πάει στραβά!

Ο Κύκλος των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνεχίσθηκε με την δράση  «Τα παιδιά στέλνουν μήνυμα – Σώστε τον Πλανήτη μας» στον Μπάτη, όπου μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας,  σχημάτισαν δίπλα στην θάλασσα ένα μοναδικό τεράστιο ποδήλατο με τα σώματα τους, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το γιγάντιο ποδήλατο, το οποίο και αποτυπώθηκε από ψηλά, δεν αποτελεί απλώς ένα σπουδαίο μήνυμα στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όχι πλέον με λόγια αλλά και με εικόνες, αλλά διαθέτει και έναν σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα για τις νέες γενιές: όταν ενωνόμαστε, δεν υπάρχουν όρια για το τι μπορεί κανείς να καταφέρει!

Παραλία Μπάτη, Δράση με συμβολικό χαρακτήρα.

Μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας σχηματίζουν δίπλα στην θάλασσα ένα μοναδικό τεράστιο ποδήλατο με τα σώματα τους

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Πλαιό Φάληρο, 20/9/2022