Συνάντηση Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου με την Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης Αρμενίων

image_pdfimage_print

Συνάντηση με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δικαίωσης Αρμενίων, είχε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, με στόχο τον συντονισμό και την συμπόρευση του Δήμου και της Επιτροπής, σε κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Αρμενικό ζήτημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Παναγιώτη Καρούμπαλη και εκφράσθηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τα τεκταινόμενα στην Αρμενία αλλά και για πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα της Αρμενικής Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφέρθηκε στην διαχρονική ιστορική συμπόρευση των δύο λαών μέσα στο πέρασμα των αιώνων και δώρισε στα μέλη της Επιτροπής, το ιστορικό επετειακό ημερολόγιο-λεύκωμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή», έκδοση που αναφέρεται στον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου “Αρτάκι Καλπακιάν” που λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο υπό την αιγίδα του Σωματείου της Γενικής Αρμενικής Ένωσης Αγαθοεργίας και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του ιστορικού Σχολείου,  προθυμοποιήθηκε και υποσχέθηκε, να στηρίξει περαιτέρω τον σημαντικό αυτό πυλώνα της Αρμενικής Παροικίας.

Η συνεργασία θα συνεχιστεί με δράσεις που θα ανακοινωθούν στο μέλλον και ο Πρόεδρος Λεβόν Αγαζαριάν και τα μέλη της Επιτροπής,  ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή για την θερμή υποδοχή και την στήριξη που έλαβαν.

 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ,7/2/2022