Συνάντηση Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο

image_pdfimage_print

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου αλλά και τους Δημότες της Πόλης, παρέστη σήμερα στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύλλογο Ιμβρίων.

Με αφορμή την συνάντηση του, με τον προκαθήμενο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου δήλωσε τα εξής:

« Είχα την μεγάλη τιμή σήμερα, να συναντήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σύλλογο Ιμβρίων. 

Η δράση των τριάντα χρόνων, που έχουν μεσολαβήσει από την εκλογή του Οικουμενικού μας Πατριάρχη στον Πατριαρχικό Θρόνο, αποτελεί καύχημα για τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς. 

Τον ευχαριστούμε για τις άοκνες προσπάθειες επαναλειτουργίας των παραδοσιακών τόπων χριστιανικής λατρείας στην Τουρκία, για την προώθηση της ενότητας των Ορθόδοξων Εκκλησιών, καθώς και για την συστηματική δράση του υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, χάρη στην οποία έχει χαρακτηριστεί και ως «πράσινος Πατριάρχης». 

Πάνω απ΄όλα τον ευχαριστούμε για όσα σημαίνει για όλους τους Ορθόδοξους Έλληνες και ασπαζόμαστε την Πατριαρχική Δεξιά Του».