Συμμετοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας με δράση προληπτικής ιατρικής για τους δημότες

image_pdfimage_print

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το Κ.Ε.Π. Υγείας Παλαιού Φαλήρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη, διοργάνωσε δράση προληπτικής ιατρικής.

H συγκεκριμένη δράση περιελάβανε εξετάσεις για την ανίχνευση και την πρόληψη διαφόρων παθολογικών νοσημάτων και πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του Παλαιού Φαλήρου.

Η δράση περιελάβανε τις ακόλουθες ιατρικές εξετάσεις:

  • Προληπτική ιατρική από τον Αντιδήμαρχο – Ιατρό Παθολόγο-Διαβητολόγο Γιάννη Αρκουμάνη
  • Πνευμονολογικό έλεγχο (σπιρομέτρηση), από τον ιατρό Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο Στυλιανό Φρέγκογλου
  • Καρδιολογικό έλεγχο, από τον ιατρό Καρδιολόγο Δημήτριο Καψούδα
  • Γυναικολογικό έλεγχο (λήψη τεστ ΠΑΠ), από την ιατρό Γυναικολόγο Έλενα Κελετζιάν

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στην δράση των Δημοτικών Ιατρείων τόνισε: «Μία ακόμη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, από τους εθελοντές συμπολίτες μας ιατρούς, υλοποιήθηκε με επιτυχία. Η συμβολή τους στην προσπάθεια που γίνεται από τα Δημοτικά μας Ιατρεία στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης των δημοτών είναι καθοριστική. Τους ευχαριστώ δημόσια για την ανταπόκριση τους και θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες δράσεις».

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                       Παλαιό Φάληρο, 7/4/2023