Συμμετοχή του Δήμου Π. Φαλήρου στο ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ψυχολογία για όλους» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

image_pdfimage_print

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου, μέσω του Τμήματος Πρόνοιας, διοργανώνει σημαντικές δράσεις γενικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ενηλίκων, που αφορούν σε θέματα δημόσιας υγείας και αγωγής και μεριμνά για την ψυχοκοινωνική υγεία των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιου Αιγαίου συμμετέχει στο ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου με τίτλο «Ψυχολογία για όλους», δίνοντας την δυνατότητα σε όσους δημότες, κατοίκους  και εργαζομένους το επιθυμούν, να συμμετάσχουν, με στόχο να εμπλουτίσουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο σημαντικό επιστημονικό πεδίο της ψυχολογίας.

Περιγραφή προγράμματος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει δωδεκάμηνη διάρκεια 450 ωρών και ο τρόπος διδασκαλίας του είναι μεικτός: Ο κάθε συμμετέχων, μελετά μόνος του το πλούσιο ψηφιακό υλικό, το οποίο αναρτάται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή αποστέλλεται με e-mail ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζουν μια σειρά βιντεοσκοπημένων ομιλιών σε διάφορα καίρια θέματα ψυχολογίας, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, συναφές υλικό μελέτης και πλούσια βιβλιογραφία.

Παράλληλα προβλέπονται δώδεκα δίωρες (μία κάθε μήνα) συναντήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom, κατά τις οποίες υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση με τον εκάστοτε διδάσκοντα.

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ. εκπαιδευτικών), ενώ θεωρείται τίτλος εκπαιδευτικής κατάρτισης και επιμόρφωσης  και αποδίδει σε όλους τους συμμετέχοντες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET (22,5).

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, χορηγείται σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης, η οποία είναι απαραίτητη για τη λήψη των μορίων που αφορούν στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται:

α) σε πτυχιούχους Πανεπιστημίου και

β) σε αποφοίτους Λυκείου.

Λόγω της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τα δίδακτρα συμμετοχής διαμορφώνονται στα 100 ευρώ (αντί 250 ευρώ) και θα καταβληθούν σε δύο δόσεις.

Οι δηλώσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021 και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν αναλυτικά την προκήρυξη στο:  https://bit.ly/380Cmy1

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα τηλέφωνα 22510 36520, 22510 36580 &  22510 45006 (αναφέροντας ότι είναι δημότες ,κάτοικοι ή εργαζόμενοι στο Δήμο  Παλαιού Φαλήρου).