Στο Πάρκο Φλοίσβου η «Καλοκαιρινή Γιορτή για τα παιδιά» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

image_pdfimage_print

Όπως κάθε χρόνο και στο πλαίσιο της άριστης και διαχρονικής συνεργασίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του «Χαμόγελου του Παιδιού» διοργανώθηκε και εφέτος η καθιερωμένη και πετυχημένη «Καλοκαιρινή Γιορτή για τα παιδιά» στο Πάρκο Φλοίσβου.

Η «Γιορτή για τα Παιδιά» εφέτος μεταξύ άλλων  περιελάβανε:

  • Διάφορες δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα από επαγγελματίες, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους (δημιουργική απασχόληση, μουσική, χορό, εργαστήρια, παιχνίδια δράσης).
  • Επίσης, παρουσίαση της Κινητής Μονάδας Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού, στην οποία υλοποιήθηκαν διαδραστικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις ενώ παρούσα ήταν και η Προληπτική Οδοντιατρική Μονάδα που λειτούργησε με εθελοντές γιατρούς οι οποίοι πραγματοποίησαν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά.

  • Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν στα ΚέντραΣτήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν πανελλαδικά και θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στα Σπίτια του Οργανισμού αλλά και των χιλιάδων παιδιών και οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης, που στηρίζονται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Στον χώρο υπήρχαν και περίπτερα με διάθεση των ειδών του οργανισμού (χειροποίητες κατασκευές, αξεσουάρ και εποχικά είδη) προς ενίσχυση των δράσεων του, στα οποία οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα μέσω των αγορών τους να στηρίξουν τον Οργανισμό.

Τα περίπτερα της εκδήλωσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για τις πρωτοβουλίες και τους στόχους του Οργανισμού ενώ και οι δύο αναφέρθηκαν στην αγαστή και πολυετή συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                Παλαιό Φάληρο, 3/7/2023