Σημαντική συνεργασία Special Olympics Hellas και Δήμου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Τα Special Olympics Hellas και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με κοινό γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη νοητική αναπηρία, πήραν την απόφαση να συνεργαστούν, με στόχο τη δημιουργία Μεικτών Αθλητικών Ομάδων, δηλαδή ομάδων αποτελούμενων από μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αθλητές των Special Olympics Hellas.

Η νέα αυτή συνεργασία εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.», το οποίο υλοποιείται παγκοσμίως χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε 22 χώρες. Μέσω του προγράμματος αυτού, τα Special Olympics Hellas ενημερώνουν μαθητές σε εκπαιδευτικές μονάδες σε όλη τη χώρα και φέρνουν σε επαφή μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία και αθλητές των Special Olympics Hellas μέσω της άθλησης και της ποιοτικής συνύπαρξης.

Οι Μεικτές Αθλητικές Ομάδες που θα αναπτυχθούν θα προπονούνται συστηματικά στο άθλημα του Bocce στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, και θα συμμετέχουν σε αγώνες των Special Olympics Hellas. Ο Ενταξιακός Αθλητισμός συνιστά ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανακηρύσσεται πολύτιμος συνεργάτης  σε αυτό το εγχείρημα των Special Olympics Hellas.

Τα Special Olympics Hellas, ένας αθλητικός, εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος από το 1988 προσφέρει δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες σε άτομα με νοητική αναπηρία, συνεχίζει να πρωτοπορεί ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας, αυτή τη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας δηλώνει: «Συνεχίζουμε ακούραστα την ενημέρωση όλο και περισσότερων ατόμων σχετικά με τη νοητική αναπηρία. Μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης δημιουργούμε το πιο ελπιδοφόρο πλαίσιο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί με αποδοχή και ισοτιμία σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνέχεια της αξιόλογης συνεργασίας μας με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, που πάντα στέκεται στο πλευρό μας, και προσβλέπουμε στη διεύρυνση αυτών των συνεργασιών, καθώς υπάρχει ευρύ πεδίο συμπράξεων στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος και το Γραφείο Παιδείας Παλαιού Φαλήρου συνεχίζοντας και αναπτύσσοντας την πολυετή, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τα SPECIAL OLYMPICS HELLAS, προχώρησε σε υπογραφή σχετικού πλαισίου συνεργασίας, που αναφέρεται σε κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια του οργανισμού και την ενταξιακή διαδικασία των ατόμων με νοητική αναπηρία, σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας, στέλνοντας το μήνυμα της πλήρους και ισότιμης συμμετοχής τους και υποστηρίζοντας έμπρακτα το αναπηρικό και γονεικό κίνημα της χώρας μας».

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2021