«Σεπτεμβριανά 1955 – Απελάσεις 1964: Η επόμενη μέρα»

image_pdfimage_print

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Σεπτεμβριανά 1955-Απελάσεις 1964: Η επόμενη μέρα» που διοργανώνεται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις», πραγματοποιήθηκαν στον κατάμεστο Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου οι εκδηλώσεις:

  • Ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής κ. Σ. Αρβανιτόπουλου με τίτλο «Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, θεματοφύλακας και στυλοβάτης του Ελληνισμού» και ξενάγηση στην έκθεση «Σεπτεμβριανά 1955: Η επόμενη μέρα» από τον Ιστορικό Τέχνης κ. Σωκράτη Λούπα.
  • Παρουσίαση 15 αυθεντικών νυφικών παραδοσιακών φορεσιών από τη μοναδική σε μέγεθος και ιστορική αξία, συλλογή του εθνικού Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Παράλληλα έως τις 29 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ του Πολυχώρου θα εκτίθενται τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που κυκλοφόρησαν τις μέρες των Σεπτεμβριανών από το Αρχείο των Ρωμηών Πράξεις, θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, και θα συνεχίζονται οι καταγραφές-μαρτυρίες που εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούν οι εθελοντές της ομάδας Ρωμηών Πράξεις.

Και στις δύο εκδηλώσεις το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την εθελοντική ομάδα «ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ» και την Ελισάβετ Χαριτωνίδου-Κόβη, συντονίστρια της ομάδας, για τις ξεχωριστές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ενώ χαρακτήρισε καθήκον του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να βοηθά ανάλογες δράσεις ιστορικής αφύπνισης και ευαισθητοποίησης.

Την ευθύνη και τον συντονισμό των εκδηλώσεων από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου είχε η Πρόεδρος της Δημοτικών Βιβλιοθηκών Δήμου Παλαιού Φαλήρου Μαίρη Τρύφων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

 

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                           Παλαιό Φάληρο,25/9/2023