Σεμνή τελετή στο Παλαιό Φάληρο για την 66η επέτειο μνήμης των Κυπρίων αγωνιστών Καραολή και Δημητρίου

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, τίμησε το πρωί, την 66η επέτειο μνήμης των πρωτομαρτύρων του Κυπριακού αγώνα, Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου, που με τη γενναιότητα και την θυσία τους, κατατάχθηκαν στο Πάνθεον των ηρώων του Έθνους μας.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε και φέτος, στην στήλη που έχει ανεγερθεί προς τιμή των δύο ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού – που εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού από τους Άγγλους δυνάστες στις 10/5/1956 για την ανεξαρτησία της Κύπρου –  επί της ομώνυμης οδού του Π. Φαλήρου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργου  Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχου Νότιου Τομέα Αττικής  Δήμητρας Νάνου , του Μορφωτικού Λειτουργού, εκπροσώπου της Πρεσβείας της  Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Τάκη  Βοϊλα, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε «στο σημαντικό νόημα της θυσίας και της προσφοράς των δύο Κυπρίων Αγωνιστών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου» και τόνισε:

«Στόχος της παρουσίας μας σήμερα εδώ, να μας εμπνέει διαχρονικά η θυσία τους, αναπτύσσοντας περαιτέρω την ιστορική σκέψη και συνείδηση. Προβάλλοντας το λαμπρό παράδειγμα των Κυπρίων πρωτομαρτύρων και την θυσία τους, τον Μάιο του 1956, αλλά και το μέγεθος της προσφοράς τους στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού».

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10/5/2022