«Σχολή Γονέων» στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου

image_pdfimage_print

 

 

 

 

 O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής, ανακοινώνουν ότι ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου, σε συνεργασία με την ψυχοθεραπεύτρια Δημοτική Σύμβουλο & Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μαρία Ζάγκα, καθώς και την Μαρίνα Ζάγκα, ψυχοθεραπεύτρια, διοργανώνουν και ξεκινούν πρόγραμμα «Σχολής Γονέων». 

Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της δράσης είχε η Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Ειρήνη Κωνσταντίνου και το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών του Σχολείου και όσων άλλων γονέων άλλων Σχολείων του Δήμου μας, που  ενδεχομένως ενδιαφέρονται (όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από ηλικία και μόρφωση).

Η «Σχολή Γονέων» είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα του οποίου οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα και έχει σκοπό την εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα θα αναπτύσσεται από εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγους, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) και θα παρέχει στους γονείς γνώσεις, ανταλλαγή εμπειρίας και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα θέματα όπως: ενδοσχολική βία, ενδοοικογενειακή βία, ασφαλές διαδίκτυο, σεξουαλική αγωγή των παιδιών.

Η «Σχολή Γονέων» θα λειτουργεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου (Μουσαίου 12-14)  μία φορά κάθε μήνα και κατά τις ώρες: 19:00 – 21:00, με ημερομηνία έναρξης την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

7o Δημοτικό Σχολείο: 210 9818850

Ζάγκα Μαρία : 210 94 26 694 – 6957 087 951

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                   Παλαιό Φάληρο, 6/11/2023