Σάββατο 28/5 (11.00’ π.μ.) Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτική παιδική παράσταση κυκλοφοριακής αγωγής

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζοντας τις δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και ευαισθητοποίησης για τα παιδιά,

Διοργανώνει  με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στις 11.00΄ το πρωί, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος),

Την παρουσίαση της θεατρικής εκπαιδευτικής παράστασης: «Ο Αττικούλης και το Βασίλειο της Ατζαμοσύνης».

Η διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη, παρουσιάζεται από το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», σε σκηνοθεσία της Μαίρης Ιγγλέση, με την υποστήριξη  της «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ», για την προαγωγή και την οδική ασφάλεια και την συμμετοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Το περιεχόμενο της παράστασης έχει αξιολογηθεί  από συγκοινωνιολόγους και παιδοψυχολόγους.

Το 2015 «Ο Αττικούλης και το Βασίλειο της Ατζαμοσύνης»  βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες, με Πανευρωπαϊκό βραβείο για τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα κυκλοφοριακής ευαισθητοποίησης στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η παιδική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου,  περιλαμβάνει χορευτικά, θεατρικά, ταχυδακτυλουργικά στοιχεία και ζωντανή μουσική, φιλοδοξώντας να μυήσει τα παιδιά μας στα σημαντικότερα θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.

Ουσιαστικός στόχος της δράσης κυκλοφοριακής αγωγής, είναι να διδαχθούν τα παιδιά να περπατούν προσεκτικά στους δρόμους, να πληροφορηθούν, να είναι σωστοί συνοδηγοί, καθώς και άριστοι, μελλοντικοί οδηγοί.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 23/5/2022