Πρωτοβουλία «75UN-75 Trees UNAI SDG»: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πρωτοπορεί και συμμετέχει στις ενέργειες για το περιβάλλον

image_pdfimage_print

Οι περιβαλλοντικές ενέργειες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου συνεχίστηκαν κατά μήκος του ρέματος Πικροδάφνης, στο ύψος των οδών Θέμιδος, Ικτίνου και Αγαμέμνονος, όπου έγινε φύτευση  170 δένδρων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο έργο «Πρωτοβουλία 75UN-75 Trees UNAI SDG». Με την υποστήριξη του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ, την ΚΕΔΕ και το Πράσινο Ταμείο.

Τα δένδρα που φυτεύτηκαν, παρόντος του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκυ Γιάκοβλεφ, ήταν 100 ελιές, 35 φιστικιές και 35 αμυγδαλιές.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει σ’ αυτή την πρωτοβουλία – αντίμετρο στην κλιματική αλλαγή με μαζική φύτευση νέων δέντρων – από το 2020, όταν και άνοιξε ο πρώτος κύκλος δενδροφυτεύσεων. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, μάλιστα, είναι πανελλαδικά πρωτοπόρος στην υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης.

Η Πρωτοβουλία «75UN-75 Trees UNAI SDG» εκκίνησε τη δραστηριότητά της το 2020, με αφορμή την 75η επέτειο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την υιοθέτηση από τα κράτη – μέλη της Συνθήκης για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών.

Στη χώρα μας συντονιστής του Δικτύου Πράσινης Ενέργειας του Οργανισμού, είναι το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 25/5/2022