Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σεμιναρίων ψηφιακού εγγραματισμού

image_pdfimage_print

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τις «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020»),  θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου 2022, το 1ο online Συνέδριο Ψηφιακού Εγγραμματισμού  με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις  (μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες  ΕΔΩ… ).

Η Δράση πραγματοποιείται σε συνέχεια των επιτυχημένων webinars σεμιναρίων και η πρόσκληση είναι ανοικτή και δωρεάν  για όλους τους Δημότες ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης συναντήσεις σεμιναρίων σχετικά με ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα όπως υπηρεσίες, εργαλεία και μέθοδοι για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι δια ζώσης συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

Στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος), την Τετάρτη 13/7/2022 (18.00΄-20.00΄) & την επόμενη Τετάρτη 20/7/2022 (18.00΄- 20.00)

– Η ατζέντα των θεμάτων του Συνεδρίου είναι η εξής:

  1. Βασικές Δεξιότητες για την χρήση του Διαδικτύου
  2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
  4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
  5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
  6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
  7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
  8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε νέο κύκλο δια ζώσης σεμιναρίων μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση τριών θεματικών κύκλων webinars (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022). Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, καλεί όσες και όσους περισσότερους συμπολίτες μας να αδράξουν την ευκαιρία και να ενημερωθούν για τις προκλήσεις του διαδικτύου καταπολεμώντας έτσι τον ψηφιακό αναλφαβητισμό! Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού, στοχεύουμε να άρουμε το κενό ενημέρωσης στις κοινωνικές ομάδες που εμφανίζουν υστέρηση στις ψηφιακές δεξιότητες, να επιμορφώσουμε πολίτες που διαθέτουν βασικές δεξιότητες και θέλουν να αναπτύξουν κριτικές ικανότητες στο διαδίκτυο και τέλος να ενδυναμώσουμε τις/τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τις εστίες ψηφιακής παιδείας στα σχολεία».

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, εξάλλου, αναφερόμενος στην σημαντική αυτή δράση, τόνισε ότι: «Τα δωρεάν σεμινάρια που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να εξοικειωθούν με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στόχος της Δημοτικής  μας Αρχής,  είναι να αξιοποιήσουν οι συμμετέχοντες, με αυτά τα μαθήματα, τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η τεχνολογία στην καθημερινότητά τους».

1512 (8:30-14:30 αστική χρέωση)

info@digitalliteracy.gr psifiakospta@gmail.com

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

https://www.facebook.com/digital.attiki

 

https://tinyurl.com/atticadigital

https://www.linkedin.com/in/atticadigital

https://www.instagram.com/atticadigital

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 23/6/2022