Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσίασε η επίδειξη των μαχητικών στον Φλοίσβο

image_pdfimage_print

Η Πολεμική Αεροπορία επέλεξε και πάλι το Παλαιό Φάληρο και το  Φλοίσβο για την μεγάλη εορταστική αεροπορική της επίδειξη στην Αττική, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των αεροπορικών εκδηλώσεων στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή.

Με σύνθημα «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΟΡΑΜΑ» και παρά τον άστατο καιρό, το εντυπωσιακό πρόγραμμα που παρουσίασαν στον εναέριο χώρο πάνω από τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου οι ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” και T-6A TEXAN II “Δαίδαλος”, προσφέροντας μοναδικό θέαμα, καθήλωσαν το κοινό και έπεισαν για τις ικανότητες και τις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, με ενθουσιασμό το κοινό υποδέχτηκε την διέλευση του RAFALE καθώς και του θρυλικού SPIΤFIRE ενώ στο πρόγραμμα της επίδειξης συμμετείχαν και πολιτικά αεροσκάφη της SKY EXPRESS και της AEGEAN AIRLINES.

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αντιστρατήγου  Χαράλαμπου Λαλούση και του Αρχηγού Γ.Ε.Α. Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, οι Έλληνες πιλότοι εντυπωσίασαν το κοινό για δύο περίπου ώρες με τους εντυπωσιακούς ακροβατικούς ελιγμούς τους ενώ η εκδήλωση περιελάμβανε και συναυλία από μουσικό σχήμα και ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα Διονύσης Χατζηδάκης, Βασίλης Σπανάκης, Άννα Καραμανλή, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Χάρης Θεοχάρης (από την Ν.Δ.), Τόνια Αντωνίου (από το ΠΑΣΟΚ),  Δημήτρης Βαγενάς (από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ), ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σε δηλώσεις μετά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαρίστησε « τον Αρχηγό της Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και το επιτελείο του για την άψογη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή για την διοργάνωση της πετυχημένης εκδήλωσης και δήλωσε ότι και ο ίδιος αλλά και η πόλη, θα είναι πάντα φιλόξενοι σε οποιαδήποτε εκδήλωση παρουσιάζει στον κόσμο και την κοινή γνώμη την μεγάλη προσφορά και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.»

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο, 5/11/2022