Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσίασε η επίδειξη μαχητικών στον Φλοίσβο

image_pdfimage_print

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και συνεχίζοντας την πετυχημένη παράδοση των αεροπορικών επιδείξεων και εκδηλώσεων στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου, επέλεξε και πάλι την πόλη μας για την μεγάλη εορταστική αεροπορική της επίδειξη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αεροσκάφη όλων των τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire, καθώς και πολιτικών αεροσκαφών των εταιρειών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

To εντυπωσιακό σώου με τα μαχητικά αεροσκάφη και τους δύσκολους ελιγμούς παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου για περίπου δύο ώρες ενώ το πρόγραμμα προσέφερε μοναδικό θέαμα, καθηλώνοντας το κοινό και πείθοντας για τις ικανότητες και τις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Ιωάννης Καλλιάνος, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Διονύσιος Χατζηδάκης, οι πρώην Βουλευτές  Αναστάσιος Γαϊτάνης και Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και εκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο εκπροσώπησε ο Αναπληρώτης του, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής, ο οποίος είχε και την ευθύνη του γενικού συντονισμού και της διοργάνωσης της εκδήλωσης, από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας και ηγεσίας Σωμάτων Ασφαλείας παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, Επίτιμοι Αρχηγοί, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Παλαιό Φάληρο και όμορους Δήμους.

Σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση της εκδήλωσης με την συνδρομή και την χορηγία της, είχε η SKY express, η οποία εκπροσωπήθηκε από τους: Κωνσταντίνο Ηλιάκη  (Διευθύνων Σύμβουλος SKY express), Γιώργο Λιούμπη, (General Manager SKY express) και Βασιλική Χριστίδη, (Γενική Διευθύντρια Ομίλου IOGR (SKY express)) ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία στην εκδήλωση, ομάδας μαθητών Λυκείων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίοι φιλοξενούμενοι για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, προσήλθαν με τους καθηγητές τους και απόλαυσαν το θέαμα.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                          Παλαιό Φάληρο, 6/11/2023