Πλήρης λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Σε όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας , τα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου παρέμειναν ανοιχτά προσφέροντας υγειονομικές υπηρεσίες συνταγογράφησης και  φυσικοθεραπείας.

Με την ομαλοποίηση της κατάστασης και την επαναφορά στην κανονικότητα, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παλαιά και νέα μέλη στους χώρους τους (Α΄ ΚΑΠΗ : Πανδρόσου 43, 210 9834136 – Β΄ ΚΑΠΗ : Αγίας Βαρβάρας 74, 210 9837270  – Γ΄ ΚΑΠΗ : Σειρήνων 1-3, 210 9880148).

Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου τα ΚΑΠΗ του Παλαιού Φαλήρου επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία και οι συμπολίτες μας, από 60 ετών και άνω θα μπορούν και πάλι να συναντούν καθημερινά τις παρέες τους, να πίνουν τον καφέ και το αναψυκτικό τους με τους φίλους τους και να περνούν ευχάριστες ώρες στους γνώριμους και φιλόξενους χώρους που τόσο τους έλειψαν. Συμμετέχοντας στις πολιτιστικές δραστηριότητες και δράσεις καθώς και στις εκδρομές και τις ομαδικές μετακινήσεις των μελών.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται υπό τις υγειονομικές προϋποθέσεις που ισχύουν ανά περίπτωση, όπως για παράδειγμα, η χρήση προστατευτικής μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η χρήση αλκοολούχων διαλυμάτων για την αντισηψία χεριών, ο εξαερισμός των χώρων κ.ά. ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη τα οποία είτε έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό για κορωνοιό covid-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού , σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 9, είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 9.

Επιπλέον, ορίζεται υπεύθυνος προαγωγής εμβολιασμού σε κάθε δομή και τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ της πόλης μας σημειώνει«Η πλήρης λειτουργία των ΚΑΠΗ, γνωρίζουμε πόσο έλειψε από τους συμπολίτες μας, αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια για όλους και ως εκ τούτου, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την πλήρη λειτουργίας τους. Η επιστροφή στους γνώριμους χώρους των ΚΑΠΗ έχει προετοιμαστεί λεπτομερειακά, υπό τους καλύτερους δυνατούς όρους,  προκειμένου να αποτελέσουν και πάλι την ιδανική επιλογή, για τον ελεύθερο χρόνο των κοινωνικών ομάδων της τρίτης ηλικίας».

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, γιατρός Γιάννης Αρκουμάνης, με αφορμή την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ της πόλης μας τόνισε ότι « Όλη η ομάδα των ΚΑΠΗ μας με τους ευγενέστατους υπαλλήλους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι έτοιμη να υποδεχθεί καινούργια και παλαιά μέλη. Οι εγγραφές νέων μελών και η ανανέωση καρτών των παλαιών μελών θα γίνονται από την προσεχή Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρες 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι».

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 13/5/2022