Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022: «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

image_pdfimage_print

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022: «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2022 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, (09.00΄- 13.00΄), στην Οδό Τερψιθέας, με την δράση  «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι γεγονός! Στην πόλη μας στήνεται μια ολοήμερη γιορτή με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις! Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους, η οδός Τερψιθέας, θα κλείσει και μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες ξέγνοιαστα με τα ποδήλατα και τα πατίνια τους.

Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας; Ένας επισκέπτης που θα μας ενθουσιάσει! Η αυθεντική μασκότ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο διάσημος Έντγκαρ, πάνω σε ένα γιγάντιο ποδήλατο θα διασχίσει όλη την πόλη συνοδευόμενος από πεζούς και ποδηλάτες.

Ο Κύκλος των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνεχίσθηκε με την δράση  «Συναρμολογώ και εκπαιδεύομαι», ένα πολύ βοηθητικό διαδραστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα συναρμολόγησης ποδηλάτου. με στόχο οι «μικροί» φίλοι, συμμετέχοντας μέσα από ρόλους, να μάθουν τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα ποδήλατο και να εκπαιδευτούν, ώστε να προβαίνουν μόνοι τους σε απλές επιδιορθώσεις.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο, 21/9/2022