Παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων Δήμου Παλαιού Φαλήρου, για την ενίσχυση της  ψυχικής και σωματικής υγείας της Τρίτης Ηλικίας μέσω της τέχνης του χορού

image_pdfimage_print

Παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλου παρουσιάστηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το πρωτότυπο για την Ελλάδα πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων των ΚΑΠΗ και του Κέντρου Κοινότητας Παλαιού Φαλήρου, για την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας της τρίτης ηλικίας, μέσω της τέχνης του χορού.

Μέσω των προγραμμάτων του εργαστηρίου κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+ επιδιώκεται, οι συμμετέχοντες, να διατηρούν την ευεξία τους, να αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σωματικών και ψυχικών ασθενειών, να κοινωνικοποιούνται, να βελτιώνεται η διάθεσή τους και να νιώθουν μέλη μιας ομάδας.

Παράλληλα οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στο μάθημα διασκεδάζουν και έχουν μία διέξοδο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και πολλές ευκαιρίες απόδρασης από τη μοναξιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εργαστήρια λειτουργούν από το 2018, με μια μικρή διακοπή την περίοδο του κορωνοϊού και υλοποιούνται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Π. Φαλήρου.

Κατά  την διάρκεια της λειτουργίας τους έχουν ωφεληθεί πάνω από 150 εγγεγραμμένοι άνω τον 60 χρόνων ενώ εξελίσσονται και αναπτύσσονται συνεχώς σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ηλικιωμένων ενισχύοντας την ψυχική και σωματική τους υγεία.

 Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαρίστησε την κοινωνιολόγο, χορογράφο, δασκάλα κίνησης και υπεύθυνη της δράσης Αλεξάνδρα Δανιήλ για την οργάνωση και τον συντονισμό της προσπάθειας ενώ απευθυνόμενος στα μέλη των ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου που παρακολούθησαν την εκδήλωση τόνισε ότι επιλογή και στόχος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι η διεύρυνση των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, ψυχαγωγίας και φροντίδας που αφορούν την Τρίτη Ηλικία.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                 Παλαιό Φάληρο, 28/4/2023