Δήμος Π. Φαλήρου: Παρουσία του Δημάρχου ο Αγιασμός του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης

image_pdfimage_print

Τη διαβεβαίωση ότι «ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα υποστηρίξει με όλες τις δυνατότητες που έχει, το έργο του νεοϊδρυθέντος  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤIΣΤΗΡΙΟΥ», έδωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον Αγιασμό για την έναρξη της διδακτικής χρονιάς 2023-2024 του νέου θεσμού, που πραγματοποιήθηκε από τον πατέρα Ιωσήφ Ταγαράκη, χθες (Πέμπτη 14/9) στο 3Ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, όπου και θα φιλοξενείται η λειτουργία του.

Σκοπός του προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου υπό τον καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλη Μιχαηλίδη σε συνεργασία με τον  Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μελέτη Βατίστα και τους εθελοντές συντονιστές της δράσης, Γιώργο Καλαματιανό και Νίκο Αθανασούλη είναι η αρωγή στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή άλλες δυσκολίες, μέσω της παροχής υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες για συγκεκριμένα αναγκαία γνωστικά αντικείμενα.

Ιδιαίτερη αναφορά από όλους τους ομιλητές έγινε στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που θα επιτελούν οι εθελοντές καθηγητές και οι καθηγήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τονίσθηκε η ευσυνειδησία, το φιλότιμο, το αίσθημα ευθύνης και η διάθεση προσφοράς προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας που τους χαρακτηρίζει.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και η επιλογή των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Η προσπάθεια από την πρώτη στιγμή υποστηρίχθηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Μπαρούνη ενώ στον Αγιασμό παραβρέθηκαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                              Παλαιό Φάληρο,15/9/2023