Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Μετά την υπ. αριθ. 23 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών  και την από 17/3/2020 συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ανακοινώνει:

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου τίθενται σε επιφυλακή και ενισχύονται με το προσωπικό των υπηρεσιών των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης μας που δεν είσαι σε θέση να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Δημαρχείο όπου θα φιλοξενείται το τηλεφωνικό κέντρο που έχει τεθεί σε λειτουργία με τηλέφωνα επικοινωνίας τα: 213 2020 370 – 372, θα λειτουργούν η ηλεκτρονική διεύθυνση: https://palaiofaliro.gr/menoumespiti/ και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: menoumespiti@palaiofaliro.gr,  για την εγγραφή, αποστολή αιτημάτων – ερωτήσεων και εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Από την Παρασκευή 20/03/2020 οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου θα ξεκινήσουν την καταγραφή των συμπολιτών μας που είναι άποροι, δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες και δεν υπάρχουν στο περιβάλλον τους οικείοι που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν προκειμένου να:

 • Τους εξυπηρετούν για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.
 • Προσφέρουν ειδικά στους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης δωρεάν βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
 • Συνδράμουν στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου μας, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
 • Διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
 • Διεκπεραιώνουν κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Όσοι ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας καλούνται από την Παρασκευή 20 Μαρτίου να εγγράφονται στην ειδική πλατφόρμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Με ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στην ειδική για τον σκοπό ιστοσελίδα:  palaiofaliro.gr/menoumespiti
 • Με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: menoumespiti@palaiofaliro.gr
 • Καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο στα τηλέφωνα:  213 2020 370   &   213 2020 371   &  213 2020 372  (καθημερινά από τις 08:00 – 20:00)

Δηλώνοντας τα εξής στοιχεία:

 • Ονοματεπώνυμο
 • Διεύθυνση κατοικίας
 • Τηλέφωνα επικοινωνίας
 • Ηλικία
 • Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι,άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

 

Όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και παράλληλα είναι άποροι ή οικονομικά αδύνατοι, μπορούν να εγγραφούν σε διαφορετική κατηγορία προκειμένου  ο Δήμος να τους προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες ή που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Μένουμε στο σπίτι – όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.