Παλαιό Φάληρο: Συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στα νοικοκυριά της πόλης

image_pdfimage_print

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η ενημερωτική καμπάνια για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και η δωρεάν διανομή οικιακών κάδων χωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων στα νοικοκυριά της πόλης.

Η δράση συνεχίσθηκε από τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Τομέα Καθαριότητας, με την Λαϊκή Αγορά της οδού Σωκράτους, όπου στους Δημότες, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και της Αντιδημάρχου Πόλης Μαρίας Μιχαλοπούλου, μοιράσθηκαν οικιακοί καφέ κάδοι και σχετικό ενημερωτικό υλικό ενώ παρουσιάσθηκαν και σωστές πρακτικές για το πώς να διαχειρίζονται τα διάφορα ρεύματα ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Η ανταπόκριση των Δημοτών στην σχετική ενημέρωση ήταν ενθουσιώδης και από τις ερωτήσεις των πολιτών φάνηκε ότι ήδη είναι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στο θέμα των βιοαποβλήτων αλλά γενικότερα στα θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Ο μικρός καφέ κάδος έχει καπάκι και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή το μπαλκόνι ή σε όποιο άλλο βολικό σημείο του σπιτιού. Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να ρίχνονται μέσα τα οργανικά απόβλητα που παράγει το κάθε νοικοκυριό και στη συνέχεια να μεταφέρεται και να αδειάζεται μέσα στον μεγάλο καφέ κάδο βιοαποβλήτων της γειτονιάς.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον πρώτο πιλοτικό κύκλο του προγράμματος και να προμηθευτούν άμεσα τους οικιακούς κάδους με τις βιοδιασπώμενες σακούλες μπορούν να επικοινωνούν στα: 210 9844057 & 1565 (αστική χρέωση από σταθερό) ή να στέλνουν e mail στο:1565kathariotita@palaiofaliro.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σημείωσε για την δράση: «Με έργα και δράσεις για την περιβαλλοντική αφύπνιση των συμπολιτών μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος του Δήμου μας. Θέλω να συγχαρώ τους Δημότες μας για την ενεργή συμμετοχή τους στη δράση και να ευχαριστήσω το προσωπικό του Τομέα Καθαριότητας για την πολύτιμη συνεισφορά τους σήμερα αλλά και κάθε μέρα. Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τις προσπάθειες μας ώστε η ανακύκλωση να γίνει στάση ζωής, θα πρέπει όμως και οι συμπολίτες μας να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Όλοι μαζί οφείλουμε να βάλουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας. Να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας. Με συνεργασία και σεβασμό προς το περιβάλλον μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                        Παλαιό Φάληρο, 19/10/2023