Παλαιό Φάληρο: Στην εκδήλωση με θέμα «Διεθνή Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

image_pdfimage_print

Παλαιό Φάληρο: Στην εκδήλωση με θέμα «Διεθνή Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Στην εκδήλωση με θέμα «Διεθνή Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», που διοργάνωθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μαρία Ζάγκα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.ΕΠ.ΙΣ., παραβρέθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Επίσης, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης και ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Β3 Διονύσης Χατζηδάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα της Διεθνούς Ημέρας κατά της Βίας των Γυναικών που έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε 25η Νοεμβρίου και στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές δράσεις που πραγματοποιούνται και αφορούν την ενημέρωση των γυναικών για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να χρειαστούν.

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου, υπήρξε η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, τις μορφές της και την αναζήτηση αποτελεσματικών πολιτικών και πρακτικών για την καταπολέμησή της.

Επίσης για το θέμα τοποθετήθηκαν οι:

  • Η Ζέφης Δημαδάμα  γ.γ. Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • Η Νίκη Ρουμπάνη, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης
  • Η Άντα Τσαρέα, δασκάλα της Γυναικείας Ομάδας Λεκτικής και Σωματικής Αυτοάμυνας- αντιπ/δρος του Nimertis Action Art
  • Και η Βασιλική Μαράκα, Πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ

Η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις εκ μέρους όλων των ομιλητών και ομιλητριών και το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού, επιβεβαίωσαν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, γεγονός που λειτουργεί ως σημαντική παράμετρος για την ενίσχυση του έργου της Δ.ΕΠ.ΙΣ.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση και την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη συνάντηση και τόνισε ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση κατά του φαινομένου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση τόσο των γυναικών αλλά και των ανδρών, προκειμένου το φαινόμενο να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η χορωδία του 4ου ΓΕΛ παρουσίασε εκτελέσεις γνωστών μουσικών κομματιών ενώ φωταγωγήθηκε και η πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου στο Τροκαντερό, για να στείλει το μήνυμα συμπαράστασης στον συνεχή αγώνα για την ελευθερία των γυναικών και για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                            Παλαιό Φάληρο, 28/11/2023