Παλαιό Φάληρο: «Πορτοκαλί» η Πεζογέφυρα στον Φλοίσβο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

image_pdfimage_print

Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η 30η Μαΐου και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, τιμώντας την ημερομηνία αυτή, «έντυσε» το βράδυ της Δευτέρας, με πορτοκαλί χρώμα, συμβολικά, την Πεζογέφυρα της πόλης μας, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, που δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα στο πλευρό τους.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η  Δημοτική Αρχή της πόλης, στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες, σε κάθε ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και έμπρακτη στήριξη των πασχόντων.

Παράλληλα μέσω της συμμετοχής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε όλες τις δράσεις για την ασθένεια από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας και την ΚΕΔΕ, ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται οι πολίτες για την ασθένεια των συνανθρώπων μας με πολλαπλή σκλήρυνση.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, γνωστή ως MS Day, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ενημερώνει το κοινό ότι ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς, με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ΑμΣΚΠ σε όλο το φάσμα των αναγκών τους καθώς και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Υπολογίζεται ότι 2.500.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο – εκ των οποίων οι 500.000 ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση – πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων, βάσει στατιστικών δεδομένων ανέρχεται σε σχεδόν 22.000 άτομα, από τα οποία περίπου 10.000 βρίσκονται στην Αττική.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 31/5/2022