Παλαιό Φάληρο: Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εορτάσθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

image_pdfimage_print

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου γιόρτασε με μια ξεχωριστή εκδήλωση με αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

H γνωστή Πρωταθλήτρια, δρομική αθλήτρια Καρολίνα Σκούρτη επισκέφτηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης το σχολείο και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί της για τον αθλητισμό, να παίξουν και να διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα, αναδεικνύοντας το θέμα της ημέρας : «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη- ΕΥγένεια).

Οι μικρότεροι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην «σκυταλοδρομία του ΕΥ» που διοργανώθηκε στο προαύλιο του σχολείου ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε δρομικό αγώνα εκτός του σχολείου, σε μια συμβολική διαδρομή αναπαράσταση του Μαραθωνίου, με στόχο εκτός της αθλητικής διάστασης, να αναδειχθούν και οι Ολυμπιακές Αξίες του «ΕΥ αγωνίζεσθαι».

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος συνεχάρη την Διευθύντρια του Σχολείου Καλλιόπη Γραμματικού και τους εκπαιδευτικούς για την διοργάνωση ενώ για την πραγματοποίηση της στους εξωτερικούς χώρους και δρόμους, καθοριστική ήταν η συνεισφορά του Γραφείου Παιδείας του Δήμου και εθελοντών.

Εκ μέρους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                     Παλαιό Φάληρο, 2/10/2023