«Παλαιό Φάληρο, ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά» – Η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

image_pdfimage_print

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα παιδιά «Παλαιό Φάληρο, ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά», που διοργάνωσε η  Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Παλαιού Φαλήρου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Πολυχώρο του Δημαρχείου από νωρίς, όπου τα παιδιά και οι γονείς συμμετείχαν στις δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από το προσωπικό και τους συνεργάτες της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο να αναδειχτεί η αξία του παιδικού βιβλίου στην ανάπτυξη της γνώσης και της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων, οργανωμένο με πολύ φαντασία και δημιουργικότητα.

Μικροί και μεγάλοι, χάρηκαν και έπαιξαν συμμετέχοντας στις δράσεις, σε ένα κλίμα χαράς.

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος παρακολούθησε τις δράσεις τόνισε ότι : «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με μια ποιοτική εκδήλωση. Συγχαρητήρια στην Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη, που δημιούργησε μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση».

Είχαμε και την τιμή να βρίσκεται μαζί μας ο ξεχωριστός Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο πολυβραβευμένος και πολυδιαβασμένος συγγραφέας, μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, με δεκάδες βιβλία που αγαπήθηκαν πολύ. Διάβασε για εμάς το μήνυμά που θα ταξιδέψει φέτος σε όλο τον κόσμο και έχει τον τίτλο «Είμαι βιβλίο, διάβασέ με».

Η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Μαίρη Τρύφων, υπογράμμισε από την πλευρά της, ότι «όλοι μας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πραγματοποίηση μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης» ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους συντελεστές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στους: Ιωάννα Μπαμπέτα , Σουζάνα Παπαφάγου, Παναγιώτα Τομοπούλου καθώς και στα παιδιά από τους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς, 4ο Νηπ/γείο, 9ο Νηπ/γείο, 7ο Δημοτικό και 10ο Δημοτικό σχολείο  Π. Φαλήρου που συμμετείχαν στα δρώμενα.

Σημαντική ήταν η προσφορά της εκπαιδευτικού μουσικής Φ. Ραφελέτου για την παρουσίαση μελοποιημένης ποίησης, με τους μαθητές της χορωδίας της ΣΤ τάξης του 7ου ΔΣ Π.Φαλήρου ενώ κλείνοντας, απολαύσαμε αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα Παραμυθοκαμώματα .

Τον συντονισμό της  εκδήλωσης είχε η Μαίρη Τρύφων, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Πρόεδρος Δημοτικών παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                 Παλαιό Φάληρο, 3/4/2023