Δευτέρα 6/6: Δήμος Π. Φαλήρου, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και «Χαμόγελο του Παιδιού» τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, σας προσκαλούν για να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε την πατρότητα

Σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 19.00’, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος).

Με ελεύθερη είσοδο και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοΐό covid 19.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμοί:

  • Μαρία Ζάγκα, συντονίστρια, Πρόεδρος της Επιτροπής, ψυχοθεραπεύτρια, Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε. & Π.Ε.Δ.Α.
  • Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
  • Χορωδία του 10ου Δημοτικού σχολείου, μουσικοδιδάσκαλος Πάρης Κωνσταντινίδης – «Αφιέρωμα στον Πατέρα»
  • Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
  • π. Δημήτριος Παπαδάκης, Μουσικοψυχοθεραπευτής, Επιστ.Συν.Παν/κής Ψυχιατρικής Π.Α.Γ.Ν.Η.
  • Γιώργος Καλιακμάνης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών. Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Μαρτυρίες Γονέων

  • Βασίλης Νικολόπουλος, Πατέρας μονογονεΐκής οικογένειας
  • Νίκος Στάμος, Πατέρας τρίτεκνης οικογένειας ( ΑΜΕΑ )

Η γιορτή του πατέρα

Η γιορτή του πατέρα είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου, με εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ως συμπληρωματική της γιορτής της μητέρας. Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η γιορτή του πατέρα είναι κινητή και γιορτάζεται πάντα την 3η Κυριακή του Ιουνίου.

Φέτος θα τιμηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου και δεν αφορά μόνο τον γονέα πατέρα, αλλά και την εν γένει έννοια και σημασία της πατρότητας και την συνεισφορά των πατεράδων της οικογένειας στο κοινωνικό σύνολο.
Η γιορτή ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, εμπνευσμένη από την πρώτη γιορτή της μητέρας. Ωστόσο δεν γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και έμεινε στο περιθώριο για αρκετά χρόνια.

Το 1966 είναι το έτος που καθιερώθηκε επίσημα στις ΗΠΑ και οριστικοποιήθηκε το 1972.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 31/5/2022