Δημιουργούμε τους περιβαλλοντικά ευσυνείδητους πολίτες του αύριο, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση στα παιδιά

image_pdfimage_print

Με πληθώρα σημαντικών και ποικίλων εκδηλώσεων, με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, συλλόγων και σωματείων της πόλης και με ένα πρόγραμμα δράσεων στοχευόμενο στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου γιόρτασε την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στέλνοντας το μήνυμα της οικολογικής διαχείρισης και της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης.

Κύριοι πρωταγωνιστές των φετινών εκδηλώσεων ήταν τα παιδιά, των οποίων η συμμετοχή και η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ήταν θερμή και ενθουσιώδης ενώ όλες οι εκδηλώσεις είχαν σχεδιασθεί με ευαισθησία και φαντασία, προκειμένου να διδαχθούν και να ενημερωθούν σε ζητήματα και πρακτικές που σχετίζονται με την προστασία του Περιβάλλοντος και την Περιβαλλοντική αγωγή.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εκδηλώσεων, παρακολούθησε από κοντά τις δράσεις, συζήτησε με τα παιδιά και τους γονείς τους για το Περιβάλλον, άκουσε τις ιδέες τους, ενημέρωσε για τις Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και πολιτικές του Δήμου και εμφύσησε στα παιδιά την αξία της προστασίας του.

Επίσης επιβράβευσε την συμμετοχή τους αλλά και την θετική διάθεση τους,  καθιστώντας τα παιδιά τους καλύτερους πρεσβευτές και πολύτιμους συνοδοιπόρους στην προσπάθεια για την βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη που οραματίζεται και υλοποιεί για την πόλη.

Την ευθύνη και τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχαν η Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, το Τμήμα Παιδείας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Πόλης μας ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές που στήριξαν και αγκάλιασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την πρώτη στιγμή.

Με στόχο τα παιδιά να αντιληφθούν την προστασία του Περιβάλλοντος ως προσωπική τους υπόθεση, οι δράσεις από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου θα συνεχιστούν, προβάλλοντας τις αξίες της ανακύκλωσης, της ορθής Περιβαλλοντικής πρακτικής στις καθημερινές συνήθειες και την ευαισθητοποίηση για τη φύση.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 8/6/2021