Ο Κινητός Μαστογράφος της Αντικαρκινικής στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για δωρεάν εξετάσεις

image_pdfimage_print

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ήλθε στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου το διήμερο 20 & 21 Μαρτίου και έδωσε την ευκαιρία σε όσες κατοίκους της πόλης το επιθυμούσαν, να κάνουν δωρεάν εξέταση.

Με αφορμή την δράση, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφτηκε την κινητή μονάδα στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και των διοργανωτών και υποστηρικτών της πρωτοβουλίας, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα αλλά και για την ανταπόκριση των γυναικών σε αυτό.

Η Μονάδα βρέθηκε και τις δύο ημέρες από τις 9.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Φλοίσβου) και περίπου 100 κυρίες προσήλθαν και εξετάσθηκαν δωρεάν, έχοντας κλείσει πριν ραντεβού.

Η δράση διοργανώθηκε από την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση και χορηγία των Δήμου Παλαιού Φαλήρου & ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ – Π. Φαλήρου και Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής  και  προσέφερε δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να  βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ή και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου είχαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Βατίστας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                     Παλαιό Φάληρο, 22/3/2023