Ο Γ. Φωστηρόπουλος με συνέντευξη στον «ΑΘΗΝΑ 98,4» στέλνει νέο μήνυμα στους παρόχους ενέργειας: «Να αποδοθούν τα ποσά που έχουν καταβάλει οι πολίτες»

image_pdfimage_print

Το σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει με το θέμα της απόδοσης από εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας, των οφειλόμενων ανταποδοτικών τελών στους Ο.Τ.Α. , επανέλαβε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος , που φιλοξενήθηκε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή  «Μία Ημέρα στην Αθήνα», στον «ΑΘΗΝΑ 98,4FM» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αποστολίδη.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου τόνισε ότι τα συγκεκριμένα οφειλόμενα ποσά είναι μεγάλης σημασίας για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία  των Δήμων, καθώς είναι ανταποδοτικά για σημαντικές υπηρεσίες προς τους δημότες και, ιδιαιτέρως, για την καθαριότητα και τον οδοφωτισμό.

Και παρότι έχουν αποδοθεί από τους δημότες και τους κατοίκους, κάποιοι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας  – όχι όλοι όπως ρητά ξεκαθάρισε ο κ. Φωστηρόπουλος – δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση απόδοσης τους στους Ο.Τ.Α.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας, επισήμανε εξάλλου, ότι κατόπιν έγκαιρων ενεργειών της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Π.Φ. στα μέσα Ιανουαρίου, όταν έγκαιρα διαπιστώθηκε το πρόβλημα, μετά από σχετική ενημέρωση, κάποιοι πάροχοι ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι για όσους δεν το έχουν πράξει, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Για το σοβαρό αυτό θέμα των ανταποδοτικών τελών, είναι συνεχείς και κλιμακούμενες οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου στα ΜΜΕ και στα συλλογικά όργανα των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την επίλυση του ζητήματος. 

Πατήστε εδώ για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου Παλ. Φαλήρου στον «ΑΘΗΝΑ 98,4»