Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου βράβευσε τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

image_pdfimage_print

Εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας τον τεράστιο αγώνα των μαθητών για μάθηση και διακρίσεις, ειδικά υπό τις φετινές αντίξοες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το γραφείο Παιδείας, έκριναν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί και φέτος η καθιερωμένη βράβευση των αριστούχων εισαχθέντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω covid – 19  δεν επιτρέπουν την διοργάνωση της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιείται  τα τελευταία χρόνια.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους Διευθυντές των Λυκείων της πόλης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης, παρέδωσαν στους Διευθυντές των Λυκείων τους τιμητικούς επαίνους, προκειμένου να αποσταλούν στους αριστούχους μαθητές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος :  «Η προσπάθεια των παιδιών μας είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται, αφού πέρα από τον μεγάλο  προσωπικό αγώνα κάθε αριστούχου μαθητή, υπάρχουν και οι γονείς αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα που στηρίζουν και υποστηρίζουν τον κόπο των μαθητών μας». Επίσης ευχήθηκε «καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά» και εξέφρασε την σιγουριά του «ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουν να κάνουν τους γονείς τους κι όλους μας υπερήφανους».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης, εξέφρασε τις δημόσιες ευχαριστίες του στους καθηγητές, στους γονείς και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τη συμβολή τους στην προσπάθεια των παιδιών και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αποφοίτους, στο νέο τους ταξίδι. Επίσης τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Σχολικών  Επιτροπών αλλά και των λοιπών υπηρεσιών του Δήμου και την άμεση ανταπόκριση τους στην λύση σημαντικών προβλημάτων, συμβάλλοντας  έτσι  στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που επέτρεψαν στους μαθητές να εκπληρώσουν και να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

Είναι προφανές ότι στην συνάντηση με τους Διευθυντές των Λυκείων ετέθησαν και άλλα θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία και κατατέθηκαν από πλευράς τους, σχετικές προτάσεις και ιδέες. 

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 4/1/2021