Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τίμησε την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με αναπηρία

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τίμησε την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με αναπηρία

ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Με εξαιρετικές και ιδιαίτερα συμβολικές εκδηλώσεις, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, τίμησε την 3η Δεκεμβρίου, “Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με αναπηρία”.

Εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, σύλλογοι, σχολεία, μαθητές, πρόσκοποι και κυρίως παιδιά.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, από τον Πανελλήνιο Συλλόγο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” σε συνεργασία με το Σύλλογο μοτοσικλετιστών HOG, περιλάμβανε εορταστικό μπαζάρ, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά του πολυπόθητου σπιτιού που θα στεγάσει τα παιδιά του ΑΛΜΑ.

 

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενο με μουσική, δημιουργική απασχόληση και δρώμενα για τα παιδιά ενώ την παράσταση έκλεψε η παρουσία δεκάδων μηχανών HARLEY, οι οποίες συμμετείχαν στην εκδήλωση, και αποθεωθήκαν από μικρούς και μεγάλους.

Ακολούθησε, η 6η Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ της ΔΥΜΕΑ, του Σωματείου «Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες, Μόνο Άνθρωποι», που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Αλίμου, στο κατάμεστο Βυζαντινό Κέντρο και αποτέλεσε μια γιορτή αγάπης και προσφοράς.

Μια μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματικά εντυπωσίασε με το πρόγραμμα της και τους ισχυρούς συμβολισμούς της και στην οποία το κοινό θαύμασε Παραολυμπιονίκες και άτομα ΑΜΕΑ, σε μια πρωτόγνωρη εμφάνιση.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. ενώ κυριάρχησαν τα μηνύματα για την διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα, την εν συναίσθηση, την αποδοχή, την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, τη συμπερίληψη, τη φιλία και την αγάπη!

Στις εκδηλώσεις, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος επαίνεσε τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τις κυρίες κ. Κατερίνα Γιαννακοπούλου  και κ. Σύλβια Αντώναρου για τις εκδηλώσεις που παρουσίασαν, ενώ το παρών έδωσαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                    Παλαιό Φάληρο, 4/12/2023