Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει τη δράση ανακύκλωσης των φυσικών Xριστουγεννιάτικων ελάτων.

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει τη δράση ανακύκλωσης των φυσικών Xριστουγεννιάτικων ελάτων

ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ

Και εφέτος όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, ξεκίνησε την δράση της συγκέντρωσης και της ανακύκλωσης των φυσικών Χριστουγεννιάτικων ελάτων

Καλούμε όλους τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο, οποιουδήποτε μεγέθους και πρόκειται να το πετάξουν, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, στο 1565, προκειμένου να γίνει η συλλογή των δέντρων.

Στο πλαίσιο αυτό, όχημα του Δήμου θα είναι διαθέσιμο καθημερινά προκειμένου να παραλαμβάνει τα δένδρα από τα σπίτια των δημοτών ή τα σημεία που τα έχουν εναποθέσει, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας, από τους ενδιαφερόμενους δημότες.

Ακολούθως τα δέντρα θα διαχωρισθούν από τα  λοιπά απορρίμματα, θα  θρυμματιστούν και η διάθεση των θρυμματισμένων υπολειμμάτων θα γίνεται ως εδαφοβελτιωτικό σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και πάρκα της πόλης.

Η δράση πραγματοποιείται στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για 4η συνεχή χρονιά και όλα αυτά τα χρόνια συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν περίπου 700 φυσικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία παλαιότερα, οι ιδιοκτήτες τους τα πετούσαν μέσα στους κάδους των απορριμμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος: «οι Δημότες στηρίζουν την προσπάθεια και υπάρχει ευαισθησία για το θέμα καθώς οι πολίτες βλέπουν το αποτέλεσμα με περιβαλλοντικό όφελος, το οποίο είναι άμεσο, μετρήσιμο και δεδομένο»

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                          Παλαιό Φάληρο, 4/1/2024