Νέα Υπαίθρια Βιβλιοθήκη στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου

image_pdfimage_print

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες ξεκινούν τις δράσεις τους συμμετέχουν στις ” Ευρωπαικές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς” , με τον καλύτερο τρόπο,  καθώς μια ακόμη υπαίθρια βιβλιοθήκη θα περιμένει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, στο πάρκο Αγίου Γεωργίου παρέχοντας ευκαιρίες φιλαναγνωσίας σε όλους.

Στόχος είναι να λειτουργήσει σαν ένας χώρος στον οποίο ο καθένας θα μπορεί ελεύθερα να δανειστεί βιβλία, να τον χρησιμοποιήσει για διάβασμα και συζήτηση ή απλά ως μια ήσυχη γωνία στοχασμού και περισυλλογής.

Μπορούμε να δανειστούμε βιβλία χωρίς χρέωση και χωρίς έλεγχο, έχοντας όμως στο νου μας να τα επιστρέψουμε και να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για να τα χαρούν και άλλοι μετά από εμάς.

Πρόθεση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και της Προέδρου τους Μαίρης Τρύφων είναι με την βοήθεια όλων, η υπαίθρια βιβλιοθήκη να  συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της έτσι ώστε να μπορούν όλοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και στους ορίζοντες που μόνο ένα βιβλίο μπορεί να ανοίξει.

Τα εγκαίνια της 2ης Υπαίθριας Βιβλιοθήκης στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30  π.μ. και εντάσσονται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Θα ακολουθήσει διαδραστική παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Ο Θησαυρός του Γέροντα» , του Παντελή Ζούρα, Εκδόσεις ΝΑΜΑ, παίζοντας και κάνοντας δραστηριότητες με τη βοήθεια των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής κ. Έφης Κωνσταντίνου και Ζωής Παπαιωάννου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης, θα πραγματοποιήσει η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου κ. Μαίρη Τρύφων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο 19/9/2022