«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» για πολίτες και εκπαιδευτικούς στο Παλαιό Φάληρο

image_pdfimage_print

Με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. – με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών – διαδικτυακή Ημερίδα, για την ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής, που ανήκουν στους Δήμους Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης-Υμηττού, Μοσχάτου-Ταύρου.

Στην Ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιάννης Φωστηρόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μέσα από τις πρωτοφανείς και αναπάντεχες υγειονομικές καταστάσεις που σημάδεψαν τον κόσμο μας τα τελευταία δύο  χρόνια λόγω πανδημίας, κατέστη ξεκάθαρο προς πάντες, ότι τα επιτεύγματα της ιατρικής και της φαρμακευτικής επιστήμης επιφέρουν αποτελεσματικότητα στα μεγάλα προβλήματα υγείας της ανθρωπότητας.

Κρατώντας αυτό το δίδαγμα, υποδεχόμαστε την νέα περίοδο εισόδου μας στην κανονικότητα, με αισιοδοξία και αίσθημα σιγουριάς, ότι τελικά μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε και να καθορίσουμε οι ίδιοι το μέλλον μας, βάζοντας το επόμενο σημαντικό στοίχημα, που είναι αυτό της πρόληψης και των πολιτικών πρόνοιας. Αφήνοντας πίσω τις ψευδαισθήσεις του παρελθόντος, επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον μας και θέτοντας τα θεμέλια για μια ισχυρή και ουσιαστική παρέμβαση στην κατεύθυνση της πρόληψης και της πρόνοιας.

Αρκεί, βέβαια, να κατανοήσουμε τις δυνατότητες που παρουσιάζονται μπροστά μας και να τις διαχειριστούμε με σχέδιο, επιμονή, συνέπεια και διάθεση για δημιουργία.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Δίκτυο μας έχει να προσφέρει πολλά με τον τεκμηριωμένο επιστημονικό λόγο, με την τεχνογνωσία του και κυρίως με το ξεχωριστό επιστημονικό και στελεχιακό του δυναμικό. Αναδεικνύοντας σημαντικές αξίες σε ατομικό, κοινωνικό και συλλογικό επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, εξάλλου, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση, επεσήμανε:

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά και κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε κατανάλωση αντιβιοτικών. Δυστυχώς, αυτό οφείλεται στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, η οποία τα καθιστά πλέον μη αποτελεσματικά. Πρωταρχικός μας σκοπός ως Δίκτυο, είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και του υπόλοιπου πληθυσμού για την πρόληψη των λοιμώξεων αλλά και της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής Ημερίδας για την εκστρατεία «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά», εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Παλαιού Φαλήρου συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του Δήμου, Γιάννης Αρκουμάνης και η Πρόεδρος Δημοτικών παιδικών σταθμών και Υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 1/4/2022