Μηνυτήρια αναφορά για τα φαινόμενα δολιοφθοράς και καύσης των κάδων καθαριότητας

image_pdfimage_print

Καθώς τις τελευταίες ημέρες, αυξήθηκαν τα φαινόμενα καύσης και πυρπόλησης από αγνώστους, κάδων αποκομιδής του δικτύου καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ασημακόπουλος, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, επισκέφτηκε το τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου και κατέθεσε σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Με την μηνυτήρια αναφορά, ζητείται η ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου καθώς και η ενίσχυση των μέτρων αποτροπής, αστυνόμευσης και προφύλαξης του σχετικού εξοπλισμού ενώ παράλληλα των περιστατικών έχει επιληφθεί και το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις το τελευταίο 24ωρο, κάηκαν κάδοι κατά τις νυχτερινές ώρες, στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου, στην Αγία Βαρβάρα στην οδό Εθελοντών & Αριστείδου, στην Οδό Κρόνου & Τρίτωνος  και στο Πάρκο Φλοίσβου, θέτοντας σε κίνδυνο την περιουσία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας ενώ στην περίπτωση της οδού Κρόνου καταστράφηκε αυτοκίνητο από την επέκταση της φωτιάς.

Πέρα από τον αυτονόητο κίνδυνο για όλους, οι συγκεκριμένες ενέργειες επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου, καθώς κάθε κάδος απορριμμάτων έχει υψηλό κόστος αγοράς.

Ήδη στα συγκεκριμένα σημεία, συνεργεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, προχώρησαν σε άμεσο καθαρισμό και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων.

Καθώς τέτοια περιστατικά δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία και πέρα από την αυτονόητη καταδίκη από όλους μας, ο Δήμος Παλιού Φαλήρου καλεί όποιον γνωρίζει κάτι ή έχει κάποια πληροφορία, να ενημερώσει την υπηρεσία καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασημακόπουλο (1565) ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.