Μήνυμα ζωής και ελπίδας με τη συνεργασία Δήμου Παλαιού Φαλήρου και Special Olympics Hellas

image_pdfimage_print

Ένας αγώνας διαφορετικός από τους συνηθισμένους, με μεικτές ομάδες (Unified Teams) αθλητών του bocce από τα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas και μαθητών σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης του Δήμου Π. Φαλήρου, που συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» – “Play Unified: Learn Unified.”, πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/5/22) στο Δημοτικό Γήπεδο Π. Φαλήρου «ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Το «Ενταξιακό Τουρνουά Bocce Special Olympics» ήταν αποτέλεσμα μίας συνδιοργάνωσης ενταγμένης στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουν τα τελευταία χρόνια, τα Special Olympics Hellas και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.».Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβη ε.τ., κ. Διονύσιο Κοδέλλα, και τα μέλη του Οργανισμού για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι η συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου δεν σταματά εδώ και θα συνεχιστεί, με όλο και μεγαλύτερη δραστηριότητα και ανάπτυξη, για να υπογραμμίσει:

«O ενταξιακός αθλητισμός αποτελεί ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ενταξιακής διαδικασίας. Κοινός γνώμονας των δράσεων Δήμου Παλαιού Φαλήρου και Special Olympics Hellas, η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη νοητική υστέρηση, μέσω της άθλησης και της ποιοτικής συνύπαρξης».

Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβης ε.τ., κ. Διονύσιος Κοδέλλας, αφού αναγνώρισε την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο έργο των Special Olympics, ανέφερε:

«Η εμπειρία μας από τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου μας έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και την ισχυρή πεποίθηση πως στο μέλλον θα υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις μεγάλης εμβέλειας, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας συνύπαρξης, όπου τα άτομα με νοητική αναπηρία θα έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για μία καλύτερη ζωή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, που βρίσκεται πάντα δίπλα στους αθλητές και στην προσπάθειά τους!».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος συντόνισε τη διοργάνωση, τίμησαν και επαίνεσαν την συμμετοχή των μαθητών των σχολείων του Π. Φαλήρου και, ιδιαίτερα, την προσπάθεια των αθλητών των Special Olympics Hellas, που με τη δύναμη της ψυχής τους και τις επιτυχίες τους, στέλνουν βροντερό μήνυμα ζωής και ελπίδας.

Στους αγώνες παρέστησαν μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κα Δήμητρα Νάνου, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Εστία»- Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση, κα Έφη Προκοπάκη, και ο Προϊστάμενος πολιτικών ενίσχυσης παιδιών με αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρης Νικόλσκυ.

Οι αθλητές των Special Olympics Hellas, μαζί με τους προπονητές και τους συντονιστές τους, έκαναν επίδειξη των κανονισμών του αθλήματος στα παιδιά των σχολείων μας και, αφού προηγήθηκε κοινή φωτογράφιση, εκκίνησαν οι αγώνες του ενταξιακού τουρνουά.

Τα Δημοτικά Σχολεία Παλαιού Φαλήρου που συμμετείχαν στην δράση ήταν το 1ο, το 4ο, το 5ο, και το 10ο, καθώς και το 4ο και 5ο Γυμνάσιο της πόλης μας.

Το bocce είναι άθλημα τεχνικής και στρατηγικής το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, προσφέρει διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το πνεύμα και το σώμα. Ως επίσημο αγώνισμα των Special Olympics προσφέρει την δυνατότητα σε άτομα με νοητική αναπηρία να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 17/5/2022