Μέτρα πρόληψης & αντιμετώπισης των κρουσμάτων της γρίπης

image_pdfimage_print

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου μετά από την εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής – Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής Περιβάλλοντος , ανταποκρίθηκε άμεσα στις οδηγίες και σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου έχει προμηθεύσει ήδη όλα τα σχολεία του Δήμου με:

  • Αντισηπτικά τζελ χεριών με 70% οινόπνευμα
  • Καθαρό φαρμακευτικό οινόπνευμα
  • Θερμόμετρα ψηφιακά
  • Απολυμαντικό σπρέι κατά της γρίπης
  • Σιρόπι παρακεταμόλης
  • Τα προβλεπόμενα είδη – που ήδη υπάρχουν στα σχολεία  (χλωρίνη, πιάτα,  γάντια κ.α.)

Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες ατομικής υγιεινής που αφορούν την πρόληψη αποφυγής έξαρσης της γρίπης όπως για παράδειγμα αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, μύτη & στόμα, απαγόρευση στα παιδιά να πίνουν νερό από τη βρύση με το στόμα , τακτικό πλύσιμο χεριών , στέγνωμα χεριών κ.α.

Επίσης, ενημερώνουμε για την απόφαση που υπάρχει από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη Σοφία  για τις απουσίες των μαθητών /τριών λόγω της εποχικής γρίπης η οποία αναφέρει ότι : « δεν προσμετρώνται  οι απουσίες από τα μαθήματα έως 5 εργάσιμες μέρες  από τον Ιανουάριου του 2020 έως τον Μάρτιο ».

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα δημόσιας υγείας και πρόληψης, σε συνεργασία με το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής και τον Αντιδήμαρχο κ. Αρκουμάνη Ιωάννη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση  το Σάββατο 1η  Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 – 14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Αλεξάνδρα Αρχιμανδρίτη”   στο 2ο  Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιού Φαλήρου ( Τερψιθέας 35 & 28ης Οκτωβρίου ) με θέμα: «Πυρετός και Ιογενή νοσήματα στα σχολεία. Ο εισηγητής στην εκδήλωση αυτή θα  είναι ο κ. Κατσιάνος Δημήτρης , μέλος της Ε.Ε.Ε.Λ.(Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων ) &  Παθολόγος-Λοιμωξιoλόγος .

 

         Ο Δήμαρχος                                                         Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Ιωάννης  Φωστηρόπουλος                                             Μιχαήλ Μιχαηλίδης