Μεγάλη έρευνα για το προφίλ υγείας των Δημοτών μας

image_pdfimage_print

Μεγάλη έρευνα για το προφίλ υγείας των Δημοτών μας

 Πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων

———————————-

Μεγάλη έρευνα για την υγεία των Δημοτών, ξεκινά το επόμενο διάστημα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων.

Η έρευνα, που γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο μας, αποσκοπεί στη δημιουργία του προφίλ υγείας των κατοίκων της πόλης, που θα κληθούν να απαντήσουν σε  επιλεγμένες  ερωτήσεις, οι οποίες θα αφορούν συνολικά στην υγεία, την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους όπως για παράδειγμα αν επισκέπτονται κάποιον παθολόγο ή συμβουλεύονται έναν οικογενειακό γιατρό, αλλά και ερωτήσεις για το τσιγάρο, τη διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Η έρευνα διεξάγεται σύμφωνα με οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) με ερωτηματολόγιο που συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, όπου ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι μέλος

Η έρευνα υγείας θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, με τυχαία δειγματοληπτική μέθοδο (πόρτα – πόρτα), με ερωτηματολόγιο, το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι κάτοικοι του Δήμου.

Τα ερωτηματολόγια θα διανέμουν εθελοντές- συνεντεύκτες, οι οποίοι θα έχουν μαζί τους κατά τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων, βεβαίωση συνεντευκτή από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να πιστοποιούν ότι εργάζονται για το Δήμο, ενώ ως Δημοτική Αρχή προσβλέπουμε στη θετική  ανταπόκριση των Δημοτών και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 14/6/2021