Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση ο «Περίπατος Μνήμης»

image_pdfimage_print

H νέα περίοδος της καταξιωμένης δράσης «ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ» των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ξεκίνησε με τον Περίπατο Μνήμης που ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και με αναφορές στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού, της Μικράς Ασίας, τις χαμένες πατρίδες και την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ιστορικός Περίπατος ολοκληρώθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη,  (Αίαντος 28 και Σπάρτης)  με μια ζεστή συζήτηση, με την συγγραφέα Ιώ Τσοκώνα για την ζωή της και τα βιώματά της στο Πέρα.

 

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή, όταν  με τη πρόταση των παρευρισκομένων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή,  στην μνήμη των ανθρώπων και του Ελληνισμού, που χάθηκαν, κατά την Μικρασιατική καταστροφή.

Ξεναγός και συνοδοιπόρος και σε αυτή την δράση, υπήρξε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος, ενώ την δική της ξεχωριστή βιωματική αναφορά κατάθεσε η γνωστή συγγραφέας Ιώ Τσοκώνα – μεταφράστρια και συγγραφέας του βιβλίου «Το Πέρας των Ελλήνων».

Οι Ιστορικοί Περίπατοι στο Παλαιό Φάληρο, είναι η δράση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και αποσκοπεί στην γνωριμία της πόλης και της ιστορίας της.

Τους περιπάτους συντονίζει η υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών – Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου για τους περιπάτους είναι συνεχές. Με την συμμετοχή ειδικών και την συνεργασία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν και να ξεναγηθούν σε μυστικά και ιστορίες που αφορούν την ευρύτερη περιοχή και την ιστορία της.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Πλαιό Φάληρο, 28/9/2022