Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, 12.00΄ – 15.00΄ : Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

image_pdfimage_print

Οι δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, συνεχίζονται αύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στις 12.00΄  έως και 15.00΄, με την εκδήλωση «Σπάμε τα ρεκόρ… χαρίζουμε χαμόγελα¨.

Μια εντυπωσιακή κατασκευή με οικολογικό χαρακτήρα θα στηθεί και θα εγκαινιαστεί στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας!

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συλλογή πλαστικών καπακιών από παιδιά και κατοίκους της πόλης μας για καλό σκοπό!

Τα καπάκια που θα συλλέξουμε θα προσφερθούν για ένα ή περισσότερα αναπηρικά αμαξίδια σε δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στη συλλογή θα συμμετέχουν ποδηλατικοί σύλλογοι και εθελοντές ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι με τα ποδήλατα τους θα διασχίσουν από άκρη σε άκρη όλη την πόλη και θα συλλέγουν καπάκια στα ειδικά διαμορφωμένα καλαθάκια τους από τους δημότες.

Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί ρεκόρ συλλογής καπακιών σε μια μέρα!

Ο Κύκλος των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ξεκίνησε στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Φλοίσβου) με τα εγκαίνια από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο του Information Desk της δράσης, που θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 11π.μ. έως τη 1μ.μ. καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και όπου όλοι οι δημότες,  θα μπορούν να το επισκεφτούν και να ενημερωθούν για το θεσμό της ΕΕΚ.

Παράλληλα ανιματέρ, face painting και ένα μοναδικό show με ποδήλατα, μύησαν τους μικρούς μας φίλους στην κουλτούρα της βιώσιμης κινητικότητας,

Σας περιμένουμε όλους στην ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας με κορυφαίο σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» και έχοντας ως κεντρικούς άξονες τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και την καλλιέργεια περιβαλλοντικού ήθους.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο 17/9/2022